JCI 1000kansen

JCI 1000kansen

 

JCI Nederland wil met het project JCI 1000kansen werkzoekende jongeren helpen bij het verbeteren van hun positie op de arbeidsmarkt. Hierbij richten we ons op jeugdwerkzoekenden of jonge ondernemers tot 30 jaar met een opleidingsniveau vanaf MBO4, waarbij wij een kans willen bieden die kan leiden tot werkervaring of een betaalde baan.

We willen blijvende, positieve veranderingen op het gebied van jeugdwerkloosheid bewerkstelligen. Wij zetten ons netwerk, kennis en enthousiasme in om jongeren kansen te bieden. We bieden hiermee niet alleen werkzoekenden kansen, maar ook onze eigen leden en samenwerkingspartners.

We voeren diverse projecten uit in Nederland. Voorbeelden trainingsprogramma's op gebied van persoonlijke ontwikkeling, ondernemers- dan wel werknemersvaardigheden, bedrijfsbezoeken, buddy-projecten en onbetaalde stageplekken of werkervaringsplaatsen.

 

Heb je vragen? Mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Waarom JCI 1000kansen

Waarom JCI 1000kansen

Op dit moment ligt de jeugdwerkloosheid in Nederland op 13,7% volgens het CBS en heeft de EU geld beschikbaar gesteld om dit probleem in Europa aan te pakken. In Nederland is er tot eind 2015 geld beschikbaar voor de aanpak van jeugdwerkloosheid door de Nederlandse Overheid. In opvolging van het project “1000 und deine Chance” van onze Duitse JCI-collega’s zijn verschillende Kamers diverse malen bijeen geweest om elkaar te inspireren rondom het thema JCI 1000kansen.

 

Het 1000kansen project stelt al onze individuele kamers in staat om zelf projecten uit te voeren om regionaal de jeugdwerkloosheid te bestrijden. Met hulp van het landelijke team en onze samenwerkingspartners kunnen we ons zo samen hard maken voor betere kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt. Dit past perfect bij de missie van JCI: "To provide development opportunities that empower young people to create positive change".

 

We creëren niet alleen kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt, maar ook voor onze leden. Al onze 4 pijlers vind je terug in dit project!

 

Wat kan ik / mijn kamer doen?

Wat kan ik / mijn kamer doen?

Er worden al heel wat kansen gecreëerd door verschilende Kamers in Nederland. Maar we kunnen en willen nog meer bereiken. Doet jouw Kamer ook mee? 

 

Het landelijke team helpt en ondersteunt kamers en mensen die ook jeugdwerkloosheid willen bestrijden. Dat kan van alles zijn, van netwerkevents tot trainingsprogramma's, van eenmalige coachingscafé's tot het regelen van gesprekken of werkervaringsplekken. Je bent welkom om als kamer of als individu bij te dragen.

 

Heb je vragen? Mail ons! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je op Lees meer klikt, zie je wat het landelijke team voor jou kan betekenen.

 

JCI 1000kansenprojecten bij jou in de buurt

JCI 1000kansenprojecten bij jou in de buurt

In diverse plaatsen en regio's sluiten Kamers aan bij het initiatief JCI 1000kansen. Een aantal daarvan heeft inmiddels succesvolle projecten gedraaid.

 

JCI 1000kansen in de media

JCI 1000kansen in de media

JCI 1000kansen is zowel vertegenwoordigd in de lokale media als de landelijke bladen. Deze rubriek wordt regelmatig aangevuld met nieuwe persberichten.

 

Samenwerkingspartners van JCI 1000kansen

Samenwerkingspartners van JCI 1000kansen

Vanuit het JCI 1000kansen project werken we met diverse samenwerkingspartners. Deze partners hebben allen hetzelfde doel: de positie van jongeren op de arbeidsmarkt of in ondernemerschap te versterken. Dit doen zij allen op hun eigen manier. Wil je met hen samenwerken? Neem gerust contact met ons op, we brengen je graag in contact! Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Onze partners in 2015 zijn:

Sterk Team - het team van Mirjam Sterk die als ambassadeur jeugdwerkloosheid zich inzet vanuit de overheid voor de bestrijding van jeugdwerkloosheid.

 

Insights Benelux is een van de strategische partners van JCI Nederland. Deze organisatie stelt ten behoeve van het JCI 1000kansenproject geheel belangeloos waardevolle profielen beschikbaar voor werkzoekende kandidaten.

Klik hier voor meer informatie over het systeem en wat het voor jou kan betekenen.

 

Bart de Graaff Foundation zet zich in voor Bikkels, jongeren met een lichamelijke beperking die willen ondernemen.

 

Kickstart is een sociale onderneming die jongeren de kans biedt interessante en relevante werkervaring op te doen op werkervaringsplekken.

 

DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten. Ze hebben een activiteitenplatform waarin zij mensen verbinden.

 

Stichting Studeren en Werken op Maat helpt Young Professionals met een arbeidsbeperking aan een duurzame baan (of stage of traineeship) op de reguliere arbeidsmarkt.

 

Partners

jci partners 2
jci partners 2