Internationaal

Internationaal

JCI biedt je tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen of om je internationale netwerk uit te breiden via Europese Conferenties en Wereldcongressen of door het vervullen van internationale functies.

Team Internationaal

Team Internationaal

Team Internationaal legt connecties met andere pijlers die een internationaal verlengstuk van het meer lokaal gerichte active citizenship kunnen gebruiken.

 

Europese Conferentie

Wat is de Europese Conferentie (EC)?

De EC vindt éénmaal per jaar plaats in een Europese stad. Deze stad wordt 2 jaar van te voren verkozen tijdens het voorafgaande EC. Tijdens de EC zijn alle JCI leden uitgenodigd uit heel Europa. Centraal staat het officiële JCI programma met de vergaderingen (nationaal voorzitters), de trainingen en worskhops (JCI-trainers) en de diverse competities die georganieerd worden (debating/ speaking). Daar omheen worden door de organiserende stad bedrijfsbezoeken, toeristische uitstapjes, gastsprekers, trainingen, feestavonden en sportevenementen georganiseerd. 

Wereldcongres

Door het internationale kader van JCI wordt er elk jaar ergens op de wereld een wereldcongres georganiseerd. Zo zijn we afgelopen jaar in Québec Canada geweest en het jaar ervoor in Japan!

 

In 2017 is dit congres wel heel speciaal, omdat het plaatsvindt in Nederland! Het jaar dat wij in Nederland aan de beurt zijn… en niet alleen om een geweldig evenement neer te zetten, maar het ook eens te ervaren als je dat nog niet eerder hebt meegemaakt! 

European Know How Transfer

European Know How Transfer

Op de JCI European Know-How Transfer in Brussel, België, hebben JCI-leden de mogelijkheid om direct te communiceren met ambtenaren en leden van het Europees Parlement (EP) en de Europese Commissie. Leg persoonlijke contacten en verhoog het wederzijds begrip tussen politici, het bedrijfsleven en de maatschappij.

UN Global Partnership Summit

UN Global Partnership Summit

Ieder jaar vindt eind juli de JCI Global Partnership Summit (GPS) in New York plaats. Een unieke kans voor JCI-leden om meer te weten te komen over de samenwerking van JCI met de VN. Dit jaar extra in de aandacht: de Sustainable Development Goals. Is het JCI gelukt om doelen in werking te zetten? Is er verandering? En wat doet JCI - jij en ik - om in de toekomst lokaal te zorgen voor veranderingen?

Twinning

Twinning

Het JCI Twinning programma gaat over samenwerkingsovereenkomsten tussen lokale kamers in verschillende regio’s of landen op vrijwillige wederzijdse basis.

 

JCI European Capital Meeting

JCI European Capital Meeting

In het voorjaar vindt elk jaar de European Capital Meeting plaats. Dit is een informeel evenement georganiseerd voor en door JCI-leden in Europese hoofdsteden. Al sinds 1993 wordt het event op eigen initiatief georganiseerd en elk jaar is er wel weer een hoofdstad die de organisatie voor het volgende jaar wil oppakken. In 2013 was het in Berlijn, in 2014 was het in Belgrado en in 2015 in Kopenhagen. JCI Ankara in Turkije zal het event in 2016 organiseren.

 

 

Internationale academy's en congressen

Internationale academy's en congressen

Leden van JCI Nederland zijn in de gelegenheid om opleidingen en congressen in andere landen te volgen.

 

Partners

jci partners 2
jci partners 2