Wereldcongres in Nederland

Wereldcongres in Nederland

In 2017 komt het Wereldcongres naar Nederland. Een vernieuwend congres, gericht op hoogwaardige inhoud én met het WeDO 2030! programma waarin 4 van de Global Goals for Sustainable Development verankerd zijn.

 

Waarom een Wereldcongres in Nederland?
Het is soms lastig om in twee zinnen te vertellen waarom we een Wereldcongres in Nederland organiseren. Om dat makkelijker te maken en de organisatie (ook vanuit het bestuur) vanuit eenzelfde uitgangspunt vorm te geven hebben we in het bestuur een sessie over de Golden Circle van Simon Sinek gedaan.

 

De Golden Circle bestaat uit een why (waarom doe je iets, de intrinsieke motivatie), how (hoe pak je dat vervolgens aan) en what (wat doe je dan). Deze is hieronder in zowel Nederlands als Engels weergegeven. Zo kan iedereen gemakkelijk uitleggen waarom we in 2017 zo’n geweldig congres neer gaan zetten!

 

WHY
Individu en community verenigen en in beweging brengen om blijvende impact te realiseren ten behoeve van een betere wereld.

 

To unite and move individuals and communities to create sustainable impact in order to create positive change.

 

HOW
Het brengen van een innovatief programma van wereldklasse met focus op vier programmathema's (Sustainable Development Goals - SDG's), waarbij JCI leden en strategische partners samenwerken aan kennis en vaardigheden waarmee ieder individu ook na het congres impact blijft creëren.

 

To provide an innovative, world-class program, focussed on 4 themes (SDG's) to empower JCI members and strategic partners to collaborate and to acquire skills and knowledge so that every member feels inspired to create sustainable impact (before,) during and after the World Congress.

 

WHAT
- Top sprekers
- Meerdere locaties: Amsterdam (JCI official program / JCI courses / GA / grote programma items zoals openingsceremonie) en zeker ook overige (program) cities (zoals Den Haag, Rotterdam en Utrecht)
- We Do 2030 programma en het JCI (official) programma
- Vijf dagen (ma t/m vr)
- Spetterende feesten
- Dag 1-4 focus op kennis en vaardigheden, dag 5 focus op impact/resultaat
- Open programma voor partners, niet JCI leden, ed.
- Voor de leden

 

En nog veel meer!

 

 

Alexandra Drost legt haar functie als Director Logistics & Venues neer

Alexandra Drost heeft gemeld haar functie als Director Logistics & Venues neer te leggen. Zij geeft hierbij aan "Na ander half jaar met ziel en zaligheid aan het Wereld Congres gewerkt te hebben heb ik besloten mijn functie als Director Logistics & Venues neer te leggen. De reden voor mijn besluit is dat ik niet langer de juiste persoon voor de rol ben en dat ook de rol niet langer het juiste is voor deze persoon. Vanzelfsprekend blijf ik op de achtergrond beschikbaar voor het bestuur om ervoor te zorgen dat de kennis die ik heb opgebouwd niet voor het congres verloren gaat. Ik wens het team veel succes met de laatste loodjes en zie jullie in november in Amsterdam!"

Het Stichtingsbestuur staat achter de keuze van Alexandra, maar zal haar enthousiasme en enorme inzet missen.

Wij bedanken Alexandra voor haar toewijding aan het Wereld Congres!

WC 2017

Wereldcongres 2017

In Kanazawa is de organisatie van het Wereldcongres in 2017 officieel toegewezen aan JCI Nederland.

Bekijk hier het bidbook dat is gepresenteerd en de infographic met de opzet en ideeën voor het programma.

 

Wij nodigen jullie uit om invulling te geven aan een deel van het programma. Wil je als kamer, groep of individu een onderdeel organiseren, neem dan snel contact op met Alexandra Drost en Marlies Friederich op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij gaan graag met je in gesprek, of je nu al een concreet idee hebt, of graag eerst met ons wilt overleggen wat een passende bijdrage aan het programma zou kunnen zijn. Wacht niet te lang, en ga ook niet eerst een volledig plan uitwerken: deel je idee direct!

 

En wil je graag meedoen in de organisatie van het Wereldcongres?

Mail dan snel waar je ons bij gaat helpen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aangeboden: Ontwikkelkansen, internationale dynamiek en de mogelijkheid om bij te dragen aan de Global Goals van de UN

Aangeboden: Ontwikkelkansen, internationale dynamiek en de mogelijkheid om bij te dragen aan de Global Goals van de UN

In november 2017 organiseert JCI Nederland het Wereldcongres; een internationaal 5-daags evenement voor maar liefst 5.500 leden vanuit aangesloten landen. Met het thema ‘WeDO 2030!’ wordt invulling gegeven aan 4 van de Global Goals, zoals geformuleerd door de UN. Voor de Nederlandse Kamers en hun individuele JCI-leden een once in a lifetime experience waar zij niet alleen aan kunnen deelnemen, maar waarbinnen ze vooral grote leerervaringen kunnen opdoen en een fantastisch netwerk kunnen opbouwen.

 

JCI Wereldcongres 2017 - Mooie ideeën gepitcht!

JCI Wereldcongres 2017 - Mooie ideeën gepitcht!

Leden van JCI Amsterdam, JCI 't Sticht, JCI Utrecht en JCI Rotterdam Haven hebben afgelopen week hun plannen voor programma-onderdelen gepresenteerd aan de programma commissie van het Wereldcongres 2017.

 

Mariska Peters nieuwe secretaris Stichting JCI Wereldcongres in Nederland

Mariska Peters nieuwe secretaris Stichting JCI Wereldcongres in Nederland

Martijn de Gans heeft aangegeven door diverse andere uitdagingen zijn rol van secretaris helaas niet te kunnen blijven vervullen. Mariska Peters (JCI Quadrivium en voormalig voorzitter van de reisorganisatie naar Tampere) heeft aangegeven deze rol over te willen nemen. Zij wordt op dit moment ingewerkt en zal de bestuursfunctie met ingang van 1 augustus officieel overnemen.

 

JCI Wereldcongres 2017 – Registratie live tijdens NC in Den Haag

JCI Wereldcongres 2017 – Registratie live tijdens NC in Den Haag

Op 1 oktober tijdens de Nationale Conventie in Den Haag zal de inschrijving voor het JCI Wereldcongres 2017 in Amsterdam live gaan voor jou als Nederlands lid. Als organisatie willen we graag ervaring opdoen met dit systeem en daarom vragen we de deelnemers aan de NC, als friendly users, om ons te helpen dit te testen.

 

JCI Wereldcongres 2017 – 4 Global Goals

JCI Wereldcongres 2017 – 4 Global Goals

Van 18 tot en met 25 september is het #GlobalGoals week. De wereld deed vorig jaar de grootste belofte ooit. 193 wereldleiders legden samen zeventien nieuwe ontwikkelingsdoelen of ‘Global Goals’ vast die ieder van ons een beter leven moeten opleveren.

 

Langzaam maar zeker komt het Wereldcongres van JCI Nederland dichterbij…

Langzaam maar zeker komt het Wereldcongres van JCI Nederland dichterbij…

In november 2017 ontvangt Nederland duizenden gasten van over de hele wereld en JCI de Kempen uit Eindhoven is druk bezig om een prachtig programma neer te zetten in de vorm van een “High Tech Talent Tour” in de bekende Brainport regio Eindhoven.

 

Vacature Marketing & Communication Director

Vacature Marketing & Communication Director

Het Bestuur van de Stichting JCI Wereldcongres in Nederland is op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige Marketing & Communication Director met strategische ervaring. Chantal Burink, de voormalige Director, vervult per heden de rol van Secretary General waardoor er een vacature is.

 

De officiële Wereldcongres 2017 polo

De officiële Wereldcongres 2017 polo

Tijdens de pré Québecborrel op 7 oktober heeft het Wereldcongresteam dé officiële WC2017-polo aangekondigd. De oranje polo is zowel verkrijgbaar in dames- en herenmodel en heeft een fullcolour logo op de borst en de witte tekst ‘WeDO 2030!’op de rug geborduurd. De polo’s kosten € 33,- per stuk.

 

Rianne en Rob - Nieuwe bestuursleden Stichting JCI Wereldcongres in Nederland

Rianne en Rob - Nieuwe bestuursleden Stichting JCI Wereldcongres in Nederland

De afgelopen weken hebben diverse gesprekken plaatsgevonden tussen het Stichtingsbestuur, de Raad van Toezicht en een aantal mensen voor de marketing- en partnershipsrol binnen de wereldcongresorganisatie. Met als resultaat dat op 20 oktober jl Rianne Kamphuisen is benoemd tot Director Marketing en Communicatie en per 13 november Rob van der Steen de taken overneemt van Richard Haeck als Director Partnerships van de Stichting Wereldcongres in Nederland.

 

Partners

jci partners 2
jci partners 2