smallebanner.jpg

Op zaterdagavond 16 september klinkt in hartje Zaandam het startschot voor de 4e editie van de Damloop by night. Organisator Le Champion heeft ervoor gekozen om dit jaar ook Wheelers welkom te heten bij deze 5 Engelse Mijl race (8 km). De Damloop by night is onderdeel van Nederlands grootste hardloopevenement, de Dam tot Damloop, waar in totaal 65.000 hardlopers aan meedoen.

Dit evenement is er voor alle doelgroepen. Le Champion bevordert een gezonde en actieve samenleving en wil er ook graag zijn voor sporters met een beperking. Aan voorgaande edities van de Dam tot Damloop konden al mensen met een visuele beperking meedoen. Zij werden begeleid door een buddy. Dit jaar kunnen ook mensen in een rolstoel deelnemen.

NSGK WHEELER EN HARDLOPERS TEAM | niemand langs de zijlijn en samen over de finish
Het idee van Le Champion sluit prachtig aan bij het ideaal van NSGK; een samenleving waarin iedereen meedoet en kinderen en jongeren niet langs de zijlijn hoeven te staan vanwege een beperking. Vanuit dit ideaal steunt NSGK vele projecten die inclusieve samenleving mogelijk maken. Met de toevoeging van het Wheeler onderdeel kwam NSGK op het idee om een team te vormen voor de Damloop by night: een team dat bestaat uit deelnemers met en zonder beperking die de missie van NSGK daarmee sportief uitdraagt.  

Een van de sporters die de Damloop zal ‘wheelen’ is Kees Jan van der Klooster, oud paralympisch skiër. Hij is enthousiast over het NSGK-team:
“Inlevingsvermogen is een waardevolle eigenschap. Het NSGK-team leeft zich dagelijks in, in het leven van kinderen met een beperking om hen te kunnen ondersteunen in een zelfstandig leven. Een NSGK-team tijdens de Dam tot dam loop is hier weer het bewijs van,GEWELDIG! Daarom doe ook ik mee!” (Lees hier het bijzondere verhaal van Kees-Jan.)

Een andere topsporter die mee-‘wheelt’ voor NSGK is Diede de Groot. Zij is paralympisch rolstoeltennisspeelster en bestormt momenteel de top-3 van de wereldranglijst. (Lees hier meer over Diede.)

Overige deelnemers van het inclusieve NSGK-team zijn bijvoorbeeld Eric van der Burg (wethouder in Amsterdam met de portefeuille sport), Henk-Willem Laan (directeur NSGK), Jan Franssen (adjunct-directeur NSGK) en nog vele andere sportievelingen.

ER ZIJN NOG ENKELE PLAATSEN VOOR HET NSGK TEAM BESCHIKBAAR – MELD JE SNEL AAN

Word jij lid van het NSGK Damloop-team op de 5 mijl of wil je meedoen op zondag aan de 10 Engelse mijl? Het kan nog!
NSGK heeft nog een aantal kaarten voor de DamloopbyNight (5 Engelse Mijl) op zaterdagavond 16 september en enkele voor de Damloop (10 Engelse mijl) op zondag 17 september.
Stel een team van vrienden of collega’s samen of schrijf je individueel in. Iedere deelnemer zamelt minimaal € 150 sponsoring in voor NSGK. NSGK helpt daarbij met een online actiepagina en tips.
Kijk op de website van NSGK voor de voorwaarden. Kun je niet meelopen/wheelen maar wil je wel helpen? Dat kan door een van de NSGK-lopers te sponsoren.

Tot ziens bij de Dam tot Damloop!

Maartje Terwindt en Dennis Oosterveld

NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind)
Wibautstraat 212-214
1091 GS AMSTERDAM
T 020-6791200
www.nsgk.nl