smallebanner-molens.jpg

De German Academy is vergelijkbaar met de Dutch Academy. Het is een 4daagse training waarbij je jezelf beter leert kennen, leiderschapskwaliteiten (verder) nader in jezelf ontdekt, tips en trucs leert hoe je het beste als team samenwerkt en - naast alle zelfontwikkeling -vooral veel plezier hebt met andere JCI-ers.

Echter, in Duitsland kun je je er niet voor inschrijven. Je wordt genomineerd door de voorzitters van je bondsland en andere JCI-ers in hoge functies, die in jou potentieel zien. Dit is dus voornamelijk het geval wanneer iemand zeer actief is binnen JCI en animo toont om ook in de toekomst verantwoordelijkheid op zich te nemen binnen JCI. Kortom, bij de German Academy zit het toekomstige bestuur van JCI Duitsland.

De German Academy vindt dan ook niets voor niets plaats in hetzelfde hotel waar het landelijke bestuur tegelijkertijd een vergaderweekend heeft. Tijdens de training hadden wij geplande en ongeplande contactmomenten met het huidige bestuur om elkaar beter te leren kennen en ervaringen uit te wisselen.

Het is en blijft echter JCI. Daarom is iedereen welkom. Duitsland nodigt ieder jaar gasten uit om aan hun hoogste training deel te nemen, één gast per land. Het enige vereiste is dat je redelijk vloeiend Duits spreekt. Dit jaar waren er deelnemers uit Tsjechië, Zwitserland en Nederland. Vanuit Nederland was Sabine Imdahl van JCI Drechtsteden aanwezig bij de German Academy. Onderstaand een kort interview met haar over haar ervaringen.

Wat inspireerde jou om deel te nemen aan de German Academy?

"Ik was nieuwsgierig. Nu ik pas sinds december 2017 lid ben van JCI, lees ik de nieuwsbrieven altijd met groot enthousiasme. Het is te gek wat er allemaal te doen is binnen de JCI-wereld: van activiteiten binnen mijn kamer, de buurtkamers, nationale en Europese conferenties, wereldcongressen tot trainingen over de gehele wereld. Deelname aan onze Dutch Academy leek volgens iedereen een aanrader die ik erover sprak. Toen kwam de oproep in het JCI Magazine langs voor de German Academy. Ik ben Duits. De combinatie van een vergelijkbare training in mijn moedertaal bij JCI Duitsland, althans de Wirtschaftsjunioren (zo noemen ze zichzelf), leek mij een leuke combinatie."

Hoe heb je het ervaren?

"Het was een zeer intensieve training. Ik heb vooraf even contact opgenomen met andere deelnemers. Van hun aankondiging “ze gaan proberen ons mentaal en fysiek te breken” schrok ik wel even, maar dat viel gelukkig zeer mee. Je hebt nauwelijks pauzes, leert veel in korte tijd en slaapt veel te weinig…. maar dat doe je allemaal samen met de andere deelnemers. Dus het is heel gezellig en leerzaam! Wat wij precies hebben gedaan en geleerd op de German Academy ga ik niet verklappen, want dat zou de ervaring verpesten voor de volgende deelnemer. Veel trainingen en ervaringen zijn veel leuker wanneer je niet vooraf uitgebreid hebt gehoord wat je kunt verwachten. Je moet het meemaken om mijn enthousiasme en de impact die een dergelijke training op je heeft te begrijpen."

Wat heeft het jou opgeleverd?

 "In willekeurige volgorde: vriendschappen met JCI-ers uit Duitsland, Zwitserland en Tsjechië,  plannen om ook in de toekomst aan Duitse (en andere) events deel te nemen en velen van de German Academy deelnemers terug te zien, inspiratie: zakelijk en privé, talloze lessen, onder andere met betrekking tot: presentatie-skills, leiderschapskwaliteiten, teamwerk, mijn eigen grenzen en natuurlijk plezier! Ik heb de indruk dat de training me veel meer heeft opgeleverd dan ik nu overzie. Maar het bovenstaande is mijn lijst voor nu."

 Zou je de German Academy aanraden aan andere leden?

"Ja, ik zou de ervaring niet willen missen. De talloze leermomenten, inspiraties en vriendschappen van dit intensief weekend zijn een aanrader voor iedereen. Dus mocht je volgend jaar de German Academy in de nieuwsbrief zien staan en je spreekt Duits, dan is het een aanrader om de kans te gebruiken en te solliciteren! Heb je twijfels? Je bent van harte welkom mij vragen te stellen."