smalle-banner-sdg.jpg

Afgelopen jaren hebben verschillende Kamers een Dutch Delegation Reis georganiseerd voor de Europese Conferenties en Wereldcongressen.

Hiervoor is gebruikt gemaakt van een stichting om zo de delegatiereizen te organiseren. Met deze delegatiereizen zijn sponsorgelden bij elkaar verzameld. De delegatiereizen zijn dusdanig goed uitgevoerd dat er nog een restbedrag à €2.000,- over is gebleven. 

Niets is mooier dan dit bedrag te schenken aan een doel of persoon die het hard nodig heeft. We hebben ervoor gekozen om Michelle Penning van Stichting Stop Hersentumoren te helpen.

Dit is het verhaal van Michelle:

Eind februari 2017 werd bij mij (Michelle), na een aantal weken tobben met mijn gezondheid, een hersentumor geconstateerd. Op dat moment was ik 22 jaar oud en volop bezig met afstuderen. Dan komt de wereld er ineens heel anders uit te zien..

Halverwege april van dat jaar werd ik geopereerd en is een deel van de tumor verwijderd, helaas is het niet mogelijk om alles weg te halen.

Ieder jaar krijgen 1.000 tot 1.500 mensen in Nederland een kwaadaardige primaire hersentumor. Een hersentumor is zelfs de op een na meest voorkomende vorm van kanker onder kinderen tot 12 jaar en jongvolwassenen. Deze vorm van kanker zorgt bij kinderen en jongvolwassenen voor het hoogste sterftecijfer. Nagenoeg iedereen sterft aan deze kankersoort. Onder meer door te weinig onderzoek is decennia lang bijna geen vooruitgang geboekt en is genezing nog steeds ver weg.

Voor onderzoek is geld nodig, veel geld. Samen Sterk wil evenementen organiseren waarmee we geld inzamelen voor onderzoek naar Hersentumoren. Ik wil daarmee JCI heel erg bedanken voor dit enorme bedrag! En blij ben ik dat Spar Retail dit bedrag heeft verdubbeld. Ik hoop dat we hiermee een grote voorruitsprong mogen boeken.