smalle-banner-sdg.jpg

The Fort (JCI Zaanstreek)

Kalender
Lokaal
Datum
16 juni 2018
Url
http://thefort.nl/

Beschrijving

Begin juni organiseert de Junior Kamer Zaanstreek een event voor de denker, de sporter, de puzzelaar en de krachtpatser. Dit evenement, dat op een van de meest avontuurlijke locatie in de Zaanstreek zal worden gehouden, vraagt veel van zijn deelnemers. Er zal als team moeten worden gepresteerd maar het individu zal het verschil maken tijdens de proeven. Kortom een uniek evenement voor 32 teams dat zeker geen eenvoudig spelletje is!

De Locatie: Breedtegraad: 52.53348 | Lengtegraad: 4.78138

The Fort wordt gehouden op een van de mooiste locaties in de Zaanstreek. Een locatie die past bij de naam en het karakter van het evenement…Fort Markenbinnen.
Fort Markenbinnen is één van de forten behorende bij de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is een verdedigingslinie rondom Amsterdam. Primair was het een waterlinie. In geval van vijandelijkheden zouden grote delen van het gebied rond Amsterdam onder water worden gezet. De vijand zou dan niet meer kunnen oprukken. De Stelling van Amsterdam zou fungeren als nationaal reduit, als het laatste bastion van Nederland.

De Datum: De 167ste dag van het jaar

The Fort wordt gehouden op zaterdag 16 juni 2018. We hebben voor deze datum gekozen omdat het mooie zomerdag belooft te worden. Het nog geen zomervakantie is. Argentinie-IJsland en Peru-Denemarken op het WK in Rusland spelen (beiden oer saai, je mist niks!). Nederland niet mee doet aan het WK. Fort Markenbinnen op die dag beschikbaar is.

Het goede doel:

The White Ranch te Assendelft is een bezoek- en zorgboerderij. Op verschillende dagen wordt er op de White Ranch dagbesteding aangeboden aan personen met verschillende zorgindicaties. Daarnaast worden er regelmatig schoolklassen ontvangen voor rondleidingen en praktijklessen. De White Ranch wil graag de recent gerealiseerde educatieve ruimte inrichten. Dit houdt in dat het geld dat het evenement The Fort ophaalt wordt besteed aan een keukenblok, tafels en stoelen. De educatieve ruimte is gemaakt voor vergaderingen, schooleducatie en om bezoekers de mogelijkheid te bieden om vanachter het raam te zien wat er allemaal op de zorgboerderij gebeurt.