smallebanner.jpg

World Cleanup Day Den Bosch (JCI Quadrivium)

Kalender
Lokaal
Datum
15 sept 2018

Beschrijving

We organiseren een trash hunt in Den Bosch, waarbij we (zwerf-)afval ophalen. Het doel is om onze leefomgeving schoon te maken, zoveel mogelijk afval te verzamelen en de impact van afval op onze leefomgeving zichtbaar te maken. Dit doen we aan de hand van twee routes door de stad en aangrenzende wijken van Den Bosch. Voor de trash hunt worden twee routes uitgezet hanteren: een route over land en een route over het water.

Trash hunt – over water

De trash hunt op het water vindt plaats met behulp van aantal bootjes waarmee we een route afleggen op de Dommel en / of de Dieze.

Trash hunt – over land

De trash hunt over land houden we in een gebied nabij de binnenstad van Den Bosch, waarbij we werken een centraal startpunt waar mensen verzamelen en later het afval heen brengen. Bijzondere aandacht gaat uit naar de publieke leefomgeving, zoals speeltuinen, dierenparkjes en natuur-/recreatiegebieden zoals de Zuiderplas, Pettelaarse schans, Bossche broek en het Vughts gement. Het afval wordt per locatie op een centrale plek verzameld en vastgelegd / geregistreerd: zo maken we de impact zichtbaar! Daarna haalt de afvalstoffendienst van de gemeente het verzamelde afval op voor transport naar de afvalverwerkingscentrale voor duurzame verwerking.

Na afloop: fun & (BYOB) barbecue

Na afloop van de trash hunt zorgen we voor een gezellige activiteit, waarbij we sport & spel combineren met een hapje en een drankje. Tussen 16.00 en 18.00 organiseert JCI Quadrivium een spelmiddag, die vooral in het teken staat van plezier en elkaar beter leren kennen. Vanaf 18.00 gaan de barbecues om zo de dag af te sluiten onder het genot van een hapje en een drankje.