CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

 

Inno is sinds 1978 in de Horeca te vinden; van weekendhulp tot eigenaar restaurateur. Hij heeft gewerkt voor de betere restaurants van Nederland en sinds 1998 samen met Mirjam, eigenaar van Herberg de Engel te Dodewaard. Een uniek restaurant buitendijks gelegen met een eigen wijngaard en mooie terrassen. Inno is ook voorzitter van KHN afd. Rivierenland en vader van 3 kinderen die het niet konden laten om ook in de Horeca te stappen, en 2 kleinkinderen. Met betrekking tot Covid 19 kunnen we zeggen: “Corona heeft onze ogen geopend!”

Link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZMrf-yprT0oHt2hmKWwVxdOfi1Lpb9SfZ4x

 

 

Ik ben Jo Krill, senator 56621, Oud Nationaal Voorzitter en oud JCI Vice President. Ongeveer 12 jaar heb ik alles uit JCI gehaald wat er voor mij in zat en heb daarna gebouwd aan meer dan 10 jaar win-win partnership tussen ons bedrijf Insights Benelux en JCI. Graag neem ik jullie mee voor een tochtje achter de schermen van ondernemerschap in een Schots-Nederlandse joint venture, wat het betekent om ‘purpose en value driven’ te zijn, hoe je pas echt leert ondernemen tijdens diepe interne en externe crisis, hoe wij exponentieel konden groeien in impact, naamsbekendheid, omzet, winst, netwerkpartners, maar niet in aantal medewerkers en kosten; hoe wij experimenteerden met nieuwe manieren van werken waarbij de medewerker echt centraal staat.

Josje Smeets is gelukspsycholoog en oprichter van HelloBetty. Ze probeert zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het feit dat geluk voor een deel maakbaar is. Dit doet zij middels het geven van lezingen, coachingsessies en trainingen bij bedrijven door heel het land en door het schrijven van blogs en artikelen voor diverse media. Tevens is zij auteur van het boek ‘Happy in 100 dagen’ dat 10 november dit jaar uitgegeven wordt.

Tijdens de talk zal Josje ingaan op haar statement: waarom ‘never change a winning team’ funest is. Ze zal ons uitleggen welke invloed wij zelf hebben op ons levens- en werkgeluk en bijbehorende successen. Tevens legt zij uit hoe ons brein ons telkens weer misleidt en verleidt tot het maken van verkeerde keuzes. Ze legt uit wat we zelf actief kunnen doen om dit patroon te doorbreken, zodat we uiteindelijk goede keuzes maken en doelen stellen die zullen leiden tot meer geluk en succes. 

Aanmelden kan via deze link: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAqf-ugqD4uEtcRRpPnMB7QQzstrMMq8hbY

Willemijn Brouwer noemt zichzelf Corporate Idealist. Als een waar gelover van 'doing well by doing good' zet ze zich in de private sector in voor duurzame ontwikkeling.

Wil jij horen waarom ze gelooft in de private sector als aanjager van een duurzamere wereld? Wil jij weten wat je als werknemer en ware intrapeneur in een corporate omgeving kan doen om hieraan bij te dragen?

Terug te kijken op Youtube

Rodney probeert jongeren die het spoor bijster zijn terug te brengen op het goede pad, ondersteunt door de Politie, de gemeente en het bedrijfsleven. Het mooie van dit project is dat ook de burgers hun steentje bijdragen. Rodney: "Samen doen we alles, we branden en schenken onze eigen koffie, maken ons eigen eten en tappen de beste biertjes. Alles duurzaam, goed en lekker. Vergis je niet; ik ben geen Moeder Theresa, Gandhi of de dalai lama. Daarvoor ben ik gewoonweg te straats. Maar ik ben er wel achter dat ik als jongen van de straat een wezenlijk verschil kan maken voor mijn medemens." Rodney neemt ons tijdens te talk mee in zijn werk als re-integratiedeskundige en sociaal en maatschappelijk vormer.

Deze JCI Talks is terug te kijken op Youtube

Robert Möhring is Campaigner bij Plastic Soup Foundation. In zijn verhaal bespreekt hij de problemen van de plasticsoep voor mens en milieu, maar passeren oplossingen ook de revue. Hoe groot is het probleem? En wat kunnen we doen om de almaar groeiende hoeveelheid plastic een halt toe te roepen? En waarom zijn initiatieven zoals World Cleanup Day nou zo belangrijk?

Deze JCI TALK is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=RHGP3io9Etg

Jan-Joost is, naast lid van JCI Utrecht, al heel veel jaren gefascineerd door de Italiaanse maffia. Met zijn bedrijfskundige achtergrond is hij in de loop van de jaren steeds meer kenmerken, verschillen maar ook overeenkomst gaan zien tussen “normale bedrijven” en de verschillende stromingen van de Italiaanse maffia. Want wanneer je probeert de criminele elementen te parkeren is Jan-Joost ervan overtuigd dat veel bedrijven en managers kunnen leren van de hun bedrijfsvoering. Een aantal onderwerpen komen o.a. voorbij: kernwaarde, structuren, aannamebeleid, marketing en diverse interessante weetjes. 

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/H9iEkDpDJIY

Van kinds af aan heb ik het ondernemerschap mee gekregen. Mijn ouders hadden een eigen bedrijf dus aan de keukentafel ging het altijd over 'de zaak'.

 Toch besloot ik een corporate carrière te starten. Direct uit de schoolbanken begon ik als vertegenwoordiger en heb mijzelf opgewerkt tot sales manager bij een grote Amerikaanse corporate organisatie. En toen begon het te kriebelen... Ik zou mijn manager gaan opvolger en moest daarvoor nog wat leren vond hij. Een coach kon mij daarbij helpen en zo ging ik een twee jaar durend persoonlijk ontwikkelingstraject in.

JCI Talks presenteert met trots Lucas Janssen. Hij is oprichter en operations director van CEAD, producent van de grootste 3D printers in Europa. Hoewel het goed staat in hun portfolio, is het niet het ultieme doel van CEAD om de grootste te zijn. De printers printen onderdelen voor gebouwen, bruggen, treinen en zelfs vliegtuigen.

CEAD is opgericht door Maarten Logtenberg en Lucas Janssen. Ze bedienden al de consumentenmarkt met Leapfrog 3D printers toen de ambitie ontstond om de techniek in te zetten voor het bedrijfsleven. Met grootformaat 3D printen kan je vaak sneller en bovendien....

JCI Talks presenteert met trots horecaondernemer Camille Oostwegel jr (34). Per 1 januari 2020 heeft hij het bedrijf van zijn vader overgenomen. Oostwegel Collection is over de afgelopen 40 jaar gegroeid van een gehuurd restaurant met 5 medewerkers naar een bedrijf met volledig eigendom van vastgoed en exploitaties van Rijksmonumenten met 380 medewerkers. In de Rijksmonumenten bevinden zich 3 luxe hotels & 8 restaurants, waaronder het Kruisherenhotel.

Camille neemt ons mee in de overdracht van de eerste naar de tweede generatie en de visie op bedrijfsvoering voor, tijdens, en na de coronacrisis. Een zeer actueel onderwerp met grote relevantie voor iedere (horeca)ondernemer en iedereen die er graag op uit trekt. Deel dit met je netwerk, ook buiten JCI.

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/SY-z_0yjmkA

Op 20 april luisterden we naar David de Kock met als onderwerp ‘Never waste a good crisis’. David is oprichter van 365 Dagen Succesvol en 365 Dagen Business Tribe, verzorgt diverse seminars en opleidingen voor zowel particulieren als ondernemers. Tijdens deze JCI TALKS ging David in op drie specifieke ondernemersvaardigheden en de zeven meest gemaakte vergissingen als ondernemer.

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/1MRA47hBQIg

De kick-off van JCI TALKS vond plaats op maandagavond 6 april met meer dan 50 deelnemers. Onderwerp was ‘Ondernemen in crisistijd’. Geerd Simonis is CEO van C’Magne en vertelde op een open manier over zijn ervaringen als ondernemer in crisistijd. Hij deelde zijn tips en tops en beantwoordde live vragen van deelnemers binnen en buiten JCI. Ook via Facebook werd deze eerste editie live bekeken.

Deze JCI Talk kun je terugkijken via de volgende link: https://youtu.be/30XMXXkZhLE