CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

 

World Cleanup Day JCI Nederland

Wereldwijd gaan miljoenen mensen in 150 landen de straat op om afval op te ruimen. Hiermee wordt het probleem zichtbaar gemaakt en komt men ook groots in actie. Op dit moment zijn verschillende JCI Kamers al volop bezig om tijdens World Cleanup Day een mooi project neer te zetten.

En allemaal op hun eigen manier. Of het nou gaat om het organiseren van een maatschappelijk businessevent of het aantrekken en versterken van partnerships die voor de Kamer interessant zijn. Het kan allemaal. 

World Cleanup day is namelijk meer dan 'een stokje mee prikken'. Het gaat om bewustwording creëren bij jezelf, je familie en vrienden en je omgeving. Hoe mooi zou het zijn als we zoveel impact kunnen maken dat we op een dag niet meer met een prikker de straat op hoeven? Dus wil je bijvoorbeeld voorlichting geven op scholen, samenwerken met organisaties die zich iedere dag inzetten voor een schonere wereld of heb je nog andere creatieve en leuke ideeën? Of wil je weten welke mogelijkheden er zijn of samenwerken met andere Kamers? Geef ons dan een seintje per mail Annyck (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Marco (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Volg ons ook op Facebook voor de laatste nieuwsupdates. Direct in contact komen met de andere actieve Kamers die bezig zijn met voorbereidingen voor de World Cleanup Day? Dan voegen we je graag toe aan de groepsapp. We horen het graag.

Tijdens de JCI Talks van maandag 20 juli hadden wij de campaigner van de Plastic Soup Foundation, Robert Möhring, te gast als spreker. Hij vertelde over World Cleanup Day, waarom initiatieven als deze zo belangrijk zijn, en ook over de problemen van de plastic soep voor mens en milieu en liet ook oplossingen de revue passeren. Hoe groot is het probleem? Wat kunnen we doen om de almaar groeiende hoeveelheid plastic een halt toe te roepen?

Een mooie en inspiratievolle JCI Talks voor Kamers die bezig zijn met het op touw zetten van activiteiten voor de World Cleanup Day 2020! Vergeet niet je event aan te melden bij Marco Tax (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)! 

Kijk de JCI Talks terug via deze link op YouTube

Wil je meer weten over World Cleanup Day? Of wil je samen met andere leden van JCI aan de slag met een uniek project?
Laat het dan weten aan Annyck Nelissen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Marco Tax (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Meer over World Cleanup Day (externe link)Bekijk onze projecten

World Cleanup Day en JCI

JCI heeft zich enkele jaren terug aan het initiatief World Cleanup Day verbonden met het oog op de inzet van Kamers en de ruimte voor Kamers om hier veel impact mee te kunnen maken. Het mooie van dit project is dat het niet slechts gaat om het opruimen van afval. Het gaat ook over het bij elkaar brengen van een gemeenschap, bewustwording creëren en verandering in denken en doen bewerkstelligen om het einddoel te bereiken: een schone en gezonde planeet. Dit zijn stuk voor stuk doelen die zowel JCI als World Cleanup Day hebben.
Bovendien heeft JCI als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties.

World Cleanup Day
Nederland

Lees meer

World Cleanup Day
Wereldwijd

Lees meer

19 september

World Cleanup Day

Doe jij ook mee?

Een aantal van onze Kamers organiseert een activiteit tijdens World Cleanup Day. En jij bent van harte welkom om aan te haken. Bekijk hieronder de projecten van 2019, deze worden binnenkort vervangen door de projecten van 2020. Doe jij mee dit jaar meld je aan voor een project bij jou in de buurt.


Almelo

Samen maken we het verschil en ruimen we zwerfafval op.

Wanneer: za 19 september 2020 van 10:00 tot 13:00 uur

Waar: De grensregio tussen Almelo en Nordhorn

Hoe: Meld je aan en ontvang een opruimset en informatie over locaties via JCI Almelo en JCI Noabers.


Amstelveen

Beste supporters van een schoon Amstelveen,

De gelegenheid doet zich voor elkaar weer te ontmoeten, op gepaste afstand en in de vrije buitenlucht :-)

De World Cleanup Day en Landelijke Opschoondag bundelen hun krachten en organiseren het opruimen van zwerfafval op zaterdag 19 september 2020.

Locaties waarvandaan wij in Amstelveen hopen te starten zijn:
> De Meent Waardhuizen-Middenhoven
> Pluspunt Patrimonium
> Westend Westwijk
> Alleman Bankras Kostverloren
> Villa Randwijck
> Buurtkamer Keizer Karelpark
> Augustinuspark Keizer Karelpark
> Bolder Groenelaan
> Vers initiatief? ... spreek u uit!

- Tijdstip inloop/ uitloop: 9:30 - 12:30 uur
- Tijdstip zwerfafval opruimen: 10:00 - 12:00 uur

Uiteraard zorgen wij samen met de coördinatoren voor koffie, thee en versnaperingen, in of buiten de startlocaties.

Voor de veiligheid houden wij rekening met de instructies van de landelijke organisatie https://www.worldcleanupday.nl/preventiemaatregelen-ivm-corona/

Mocht u graag meedoen, meldt u zich dan vast aan (graag met uw voorkeurslocatie!) via dit event, en graag ook per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen met de coördinatoren verheug ik me op uw komst!

Hartelijke groeten,
Jacqueline Quarles

Bekijk evenement


Amsterdam

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: een krachtige 'groene golf' van opruimacties verspreid over 180 landen. JCI Amsterdam en JCI Amsterdam-Amstelland organiseren op vier locaties verspreid in en om de stad opruimacties: de Nieuwezijds Voorburgwal, het Vondelpark, het Sarphatipark in Amsterdam en de Buurtkamer aan de Lindenlaan 75 in Amstelveen.

World Cleanup Day

World Cleanup Day is een wereld veranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen vier procent van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 19 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Doe mee!

Doe ook mee aan deze op actie zaterdag 19 september. We starten om 13.00 uur op de locaties in het Sarphatipark, het Vondelpark en de Nieuwezijds Kolk in Amsterdam en om 9.30 uur in het Augustinuspark in Amstelveen.

Meld je hier aan voor de actie om mee te kunnen doen:
klik hier. Op de locatie ontvang je dan alle benodigdheden Meer informatie vind je op www.jciamsterdam.nl.

We houden rekening met Covid-19 door afzonderlijk en niet in grote groepen afval op te ruimen. Ook drukken we onze deelnemers op het hart om afstand te bewaren en aanwezigheid te annuleren bij klachten.

Bekijk evenementMeld je aan


Arnhem

Beste deelnemers van de World Cleanup Day 2018 en 2019 en geïnteresseerden in de World Cleanup Day 2020.
Gezien de steeds veranderende corona-maatregelen heeft de berichtgeving omtrent de WCD even geduurd.
De organisatie is wat anders dan andere jaren, er zijn zelfs tal van mogelijkheden! Op zaterdag 19 september zijn er op meerdere locaties in de hele stad initiatieven waarbij je kan aansluiten. Zie deze website, ook om je op te geven:
www.hetkinderwijkteam.nl/wcd. Om de kans op verspreiding van Corona te minimaliseren organiseren we geen gezamelijke start noch afsluiting in Meinerswijk. Hopelijk komt het daar volgend jaar weer van!
Indien je twijfelt of je mee wilt doen aan een georganiseerd event, je kunt ook met alleen of met je huisgenoten de straat op om zwerfafval te rapen. De World Cleanup Day gaat immers om het verwijderen van zwerfafval van de gehele wereld om onze wereld leefbaar en duurzaam te maken en houden!
Bij vragen of indien je materiaal wilt huren zoals een afvalprikker, kun je mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Heel veel succes! 

Bekijk evenement


Den Haag

DOE JE MEE?!! Zaterdag 19 september is het weer zover. Overal ter wereld gaan op deze internationale WORLD CLEANUP DAY mensen in hun eigen buurt de straat op, het park in of het strand op om zwerfvuil op te ruimen.

JCI 's-Gravenhage gaat in Den Haag de straat op. Jij ook? Handjes uit de mouwen 🙌🏻 en doe mee.

Bekijk evenement


Ede

Op deze dag is er de World Cleanup Day: wereldwijd komen mensen in actie om zwerfafval op te ruimen. JCI gaat op deze dag Ede een stukje schoner maken. Doe je mee?

HOE | WAT | WAAR
Ontvangst tussen 9.00/9.30 op een locatie aan de Amsterdamseweg (gratis parkeren). Daarna gaan we zwerfafval in de omgeving opruimen. Je krijgt van ons de benodigde materialen. Om 12.00 uur sluiten we af met een lunch op een locatie in Centrum Ede.

Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeld naam (namen) en de leeftijd (en). We houden je daarna op de hoogte van deze zwerfafvalactie, ook gezien de RIVM richtlijnen waar we ons strikt aan zullen houden. 


Eemland

Wat een ellende, al die bende! Buikjes van vogels vol plastic, vissen die stikken door de inname van zwerfplastic in het water en die wij vervolgens op ons bordje uitgeserveerd krijgen.. We worden geinfecteerd door al dat plastic! Daarom organiseert JCI Eemland voor het derde jaar op een rij de succesvolle World CleanUp Day in Amersfoort! Ieder steentje draagt bij, daarom willen wij één dag met zoveel mogelijk mensen Amersfoort schoon maken en mensen bewust maken van de hoeveelheid zwerfafval. Naast je inzet ben je ook nog eens gezellig met andere mensen zwerfafval aan het verzamelen. Er worden verschillende lokale acties georganiseerd in meerdere wijken rondom de World CleanUp Day 2020.

De komende maanden gaan wij ons volop storten op de organisatie. Heb je zin om mee te denken of wil je meehelpen om de verschillende acties te organiseren? Stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op deze pagina zorgen we voor de actuele updates. Houd de pagina in de gaten!


Eindhoven

Op zaterdag 19 september vindt de World Cleanup Day 2020 plaats.
Ook Eindhoven doet dit jaar natuurlijk mee!

Graag verwelkomen wij jullie zaterdagochtend vanaf 9.00 uur (inloop tot 10.30 uur) bij het Ketelhuis op Strijp-S.

Programma:
09:00 - 10:30: inloop op Strijp-S en uitdelen materialen
09:00 - 12.00: Trashwalking (vrije inloop)
10:00 - 11:00: Plogging (meld je hiervoor aan)
10:30 - 12:00: Verzameld afval inleveren
12:00: Gezamenlijke afsluiting en prijsuitreiking

Doe jij mee met de World Cleanup Day 2020 georganiseerd door partner JCI Eindhoven?

Meld je aan op: https://jcieindhoven.easysignup.com/3/ (max 100 deelnemers)

Wij zullen zorgen voor voldoende vuilniszakken. Er zullen grijpers en handschoenen beschikbaar zijn. In verband met Corona vragen wij jullie echter om indien mogelijk eigen handschoenen en een (geel) veiligheidshesje mee te brengen.

Na het opruimen krijgt iedere deelnemer een consumptiebon van het Ketelhuis.

PS. Kom je alleen, maar wil je graag in een groepje afval opruimen. Zorg dan dat je er 9:30 uur, dan worden er kleine groepjes gemaakt.

Bekijk evenementMeld je aan


Emmen

JCI Emmen 't Suydenvelt neemt ook dit jaar het initiatief voor World Cleanup Day! Meld je aan voor deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar! Wij ontvangen jou graag met een kop koffie of thee bij restaurant De Drommedaar. Dan gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!

Voor opgave of vragen mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

13:30-16:00


Etten-Leur

Op 19 september 2020 is het World Cleanup Day. Een fantastisch evenement dat de wereld een beetje schoner maakt.
Op deze dag gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven.

Ook Etten-Leur doet daar aan mee en ook jij kunt meedoen!

Ons doel?
Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil in en rondom Etten-Leur. Vorig jaar was al een succes! De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig want een een groot deel van de plasticproductie komt terecht op straat, in natuurgebieden en rivieren en zeeën.

Doe jij ook mee?
We roepen jou op om de handen uit de mouwen te steken. Samen kunnen we namelijk écht iets doen tegen de plasticsoep! Bekijk welke opruimacties er in jouw buurt al zijn opgezet of zet zelf een opruimactie op de kaart. https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/

Praktisch
Team World Cleanup Day staat tussen 11.00 uur en 16.00 uur klaar op twee locaties, bij de Moeierboom (Raadhuisplein) en Leurse Haven. Hier kun je materialen ophalen om veilig te pad te gaan, zoals grijpers, hesjes, handschoenen en vuilniszakken. Na afloop kunnen de materialen en de volle vuilniszakken hier ook weer worden ingeleverd. Er is gekozen voor een ruim tijdsblok, zodat deelnemers zo verspreid mogelijk langs kunnen komen.

Help je ook mee? Together for a clean planet!

Team World Cleanup Etten-Leur

Ps: op de hoogte blijven van World Cleanup Day Etten-Leur? Like en volg onze Facebookpagina.


Haarlem

Ook dit jaar gaan we de stad weer een stukje schoner krijgen na het overweldigend succes in 2019.

World Clean Cleanup Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 19 september. Uiteraard geheel conform de maatregelen die we, als organisatie, nauwlettend in de gaten houden.

We starten op station Haarlem en zullen via diverse routes richting het Hout lopen. Het lopen duurt ongeveer 1,5 uur.

Wij, de organisatie, zorgen voor het materiaal. Jij hoeft alleen je gezellige humeur mee te nemen!

Volg dit evenement voor meer informatie.

We hebben er nu al zin in!

Bekijk evenement


Meppel

Op zaterdag 19 september is het weer zover: World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan we samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Dit jaar wordt World Cleanup Day in Nederland georganiseerd door Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon en in Meppel doen we natuurlijk mee. Deze actie wordt georganiseerd door JCI Meppel en Dutch Climate Systems.

Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen.

Maar hoe ruim je op tijdens een pandemie? Ook tijdens World Cleanup Day staat jouw gezondheid natuurlijk voorop! En daarom vragen we iedereen zich te houden aan de corona preventiemaatregelen. 

Bekijk evenement

World Cleanup Day Partners

Welke partnerships worden door JCI benut voor World Cleanup Day?
Samen kunnen we meer bereiken. JCI werkt daarom voor World Cleanup Day o.a. samen met:
• Let's Do It!;
• Plastic Soup Foundation;
• Diverse gemeentes;
• Lokale bedrijven en ondernemers.

Ook een project organiseren?

Wil jij en/of jouw Kamer ook een gaaf World Cleanup Day project organiseren? Meld het via onderstaande button. Wij zorgen dat je in de bovenstaande lijst wordt opgenomen en je kunt dan rekenen op de ondersteuning van het landelijke World Cleanup team.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.