smallebanner-tulpen.jpg

Maar liefst 4 projecten zijn in april ingediend voor het Project van de Maand! Ontzettend leuk om te zien wat voor een mooie en waardevolle projecten we als JCI’ers zoal realiseren. Graag delen we dit met jou!

Laat ons via de online poll weten wie volgens jou dé winnaar is voor het Project van de maand. Dus stemmen allemaal!

Project 1: JCI Kennemerland: Appeltaartenactie Koningsdag 2017

Donderdag 27 april 2017, van 6.30 uur tot 15.30 uur was JCI Kennemerland actief met haar traditionele Appeltaartactie tijdens Koningsdag in Heemstede. Deze jaarlijkse actie wordt al ruim 30 jaar door deze Kamer georganiseerd en mét succes! Alle leden van de Kamer bakken zelf appeltaarten en verkopen deze op de vrijmarkt voor een goed doel dat jaarlijks wordt gekozen.

De voorbereidingen waren al 2 maanden eerder opgestart. In maart 2017 heeft de Community Commissie het goede doel vastgesteld. Dit jaar een dubbelgoed doel: Een kamerlid krijgt namelijk een steuntje in de rug voor zijn community project Kennemerzwam (bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de circulaire economie). Zowel de persoon in kwestie ‘groeit’ als de basisschoolkinderen voor wie het project bestemd is ‘groeien’.

Het resultaat is dat de appeltaarten haast letterlijk over de toonbank vlogen! Veel bezoekers vanuit Heemstede en omgeving kwamen speciaal naar de kraam van JCI Kennemerland voor een stuk heerlijke zelfgebakken appeltaart met een kop koffie/thee, chocomel of limonade.

Veel gezelligheid en aantrekkingskracht op meerdere fronten:

  • Bekendheid JCI Kennemerland en JCI
  • Contact met oud-leden en senatoren
  • Contact met potentiële nieuwe leden

Met deze succesvolle dag is ruim 1650 euro opgehaald voor het goede doel!

Klik hier voor het ingevulde scrapbook (PDF)
Klik hier voor een sfeerimpressie

Project 2: JCI Leiden versus Brandweer Hollands Midden: diversiteit

Eigenlijk begon deze avond in januari, tijdens de inspiratieavond. De Kamer heeft die avond een pitch naar Ruud Tuithof gestuurd, om hem te overtuigen eens langs te komen. Op 21 april bleek hij nog een gaatje te hebben. Vanaf dat moment is het balletje snel gaan rollen. De Kamer had als doel het creëren van maatschappelijke impact. Dat begon met het volgen van een Achieve & Impact training eind maart. Bijna alle leden van de Kamer hebben deze training gevolgd, zelfs JCI-leden van onze Twinningkamer Mechelen zijn deze training in Leiden komen volgen. Kort daarvoor hadden Pauline en Justa contacten gelegd met Brandweer Hollands Midden (naar aanleiding van de Toekomstvisie 2017).

Tijdens de ALV in maart is vervolgens Hanneke van der Lans betrokken geraakt bij de organisatie. Samen met Pauline heeft zij de fundering voor de avond gelegd. Vanuit de commissie ‘externe communicatie’ is toen een PR en communicatie campagne opgezet. Deze is breed door de Kamer gedeeld op sociale media. Uiteindelijk bleken er in totaal achttien mensen op de avond aanwezig te zijn. De avond had de insteek om samen met Brandweer Hollands Midden een dialoog aan gaan over diversiteit en vergrijsing. Ruud heeft een inspirerende dialoog gestart over diversiteit als middel om een doel te bereiken. Vervolgens zijn de aanwezigen uiteengegaan in twee groepen. Een groep is tot de kern van een interne uitdaging gekomen terwijl de andere groep heeft nagedacht over mogelijke oplossingen voor een externe uitdaging. Aan het einde van de avond was de clustercommandant zeer tevreden over de gegeven input en komt er zeker nog een vervolg op deze avond.

Klik hier voor het ingevulde scrapbook (PDF)

Project 3: JCI Haaglanden: JCI Curlingtoernooi v2

Na het succes van de eerste editie van het JCI Curlingtoernooi in 2016, organiseerden we in februari 2017 de tweede editie. Wederom met maar liefst 18 verschillende teams, variërend tussen de 4 à 6 spelers per team, komende uit heel Nederland, waaronder nu zelfs 3 teams uit Limburg! Totaal 15 verschillende Kamers streden om de wisselcup. Dit tweede curlingtoernooi vond weer plaats op de enige echte curlingbaan van Nederland in Zoetermeer. We zijn gestart rond 12 uur met een introductie en een spoedcursus, zowel in de bar als op het ijs, gegeven door échte curlers uit het Nederlands heren- en dames-curlingteam én uit de Nederlandse Eredivisie. Aansluitend van 13:30 uur tot 17:30 uur een echt toernooi, waarbij de verschillende Kamers wedstrijden tegen elkaar gespeeld hebben. Tussen de wedstrijden door was er genoeg gelegenheid tot netwerken. Rond 18 uur vond de prijsuitreiking plaats in de horecagelegenheid naast de curlingbaan in hetzelfde gebouw, waar we ook nog hebben na geborreld. JCI ’s-Gravenhage heeft deze editie gewonnen en heeft de wisselcup overgenomen van JCI Amsterdam Zuid. 
Kort samengevat hebben we iedere deelnemer goed laten kennismaken met de sport curling, hebben de leden van verschillende Kamers goed met elkaar kunnen netwerken, heeft iedereen vooral een leuke dag gehad én hebben we € 425,75 opgehaald voor het goede doel!

Klik hier voor het ingevulde scrapbook (PDF)

Project 4: JCI Alphen aan den Rijn: Drive-In bioscoop

Een super gaaf evenement waarbij ongeveer 90 auto’s aan hebben deelgenomen. De film ‘Spectre’ werd vertoond. Onder de auto’s waren ook diverse oldtimers, wat het gevoel van een drive-in zeer goed neer zet. De opstart begon met het zoeken van een terrein en het aanvragen van een vergunning bij de gemeente. Een proces wat lang op zich laat wachten waardoor 3 weken voor het evenement we pas echt los konden gaan met verkoop van de kaarten en sponsoren. Kaarten waren 25 euro per auto en speciale auto’s hadden een plek vooraan. Uiteindelijk een fantastisch resultaat waar alleen maar vol lof over gesproken is in de lokale media.

Klik hier voor het ingevulde scrapbook (PDF) 
Klik hier voor de PowerPoint eindpresentatie

Klik hier om naar de poll te gaan en te stemmen!