CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Eind mei/begin juni is de 2022 JCI World President, Argenis Angulo uit Venezuela, op bezoek in Nederland! Op woensdagavond 1 juni organiseren wij vanuit het Federatiebestuur een borrel waarbij jullie als JCI leden kennis kunnen maken met Argenis op een informele manier. Een unieke kans, want normaal moet je hiervoor naar een internationaal congres. Tijdens deze borrel is er uiteraard ruimte om vragen te stellen aan Argenis. 

Wil jij leren hoe je effectieve presentaties kan maken en geven en wil jij leren hoe je gebruik kan maken van sterke methodieken om aan te sluiten bij het publiek? Kom dan 28 mei naar de een-daagse training Presenter!

Donderdag 26 mei, een nieuw Wielerevent in Venlo! Ben er bij!

Het wachten duurde lang na een fantastische 1e editie, maar 20 mei 2022 vindt eindelijk de 2e editie van de JCI Veluwe Rally plaats, georganiseerd door JCI Epe. 

Inschrijving workshops / bedrijfsbezoeken geopend: VOL = VOL! Tot en met 10 mei a.s. kun je je inschrijven voor de bedrijfsbezoeken en workshops tijdens het CvA in Doetinchem op 14 mei.

Sinds het begin van de landelijke actie werken JCI Nederland en JCI Roemenië al samen. Reden hiertoe is dat JCI Roemenië door de samenwerking met een lokale NGO SÂNGE PENTRU ROMÂNIA het enorm snel voor elkaar kreeg om op een veilige manier goederen naar Oekraïne over te brengen. Sneller dan het Rode Kruis! Hierin zat alleen wel één uitdaging; Roemenië ligt namelijk niet om de hoek. Toch hebben we vier volle vrachten naar Suceava kunnen transporteren. 

Na het succes van de vorige actie gaan we door met een nieuwe actie: 200 fietsen voor Oekraïense vluchtelingen in Polen en Roemenië. De fietsen zullen door lokale JCI Kamers beschikbaar gesteld worden aan vluchtelingen. Zij kunnen de fietsen gebruiken voor het vervoer binnen hun tijdelijke woonplaats. Of dit nu voor een boodschap is, om zich te melden bij een lokale overheidsinstantie of om naar hun werk te gaan. 

Wat een actie! Meer dan 400 pallets ingezameld!

Bij de start van de actie hebben we aangegeven dat we het ingezamelde geld zouden inzetten voor transport van goederen naar Oekraïne en de grensgebieden. Alsmede voor het lokaal aanschaffen van hulpgoederen in Oekraïne en de grensgebieden. En wie kunnen nu beter lokale acties opzetten dan JCI leden? Daarom hebben wij de eerste geld-donatie gedaan aan JCI Oekraïne. 

Van kleine tot hele grote initiatieven, we hebben prachtige voorbeelden voorbij zien komen van inzamelingsacties van goederen en gelddonaties. Een van de Kamers in Nederland die actief aan de slag is gegaan met inzamelingsacties is JCI Kennemerland. Zij hebben de afgelopen weken diverse acties gedaan om de actie "JCI help for Ukraine" te steunen. Niet alleen hebben zij op 12 maart ruim negen pallets aan levensmiddelen ingezameld. Ook hebben zij acties opgezet om geld in te zamelen. 

Onze penningmeester Lesley van der Pol heeft het proces rondom declareren aangepast. Wil jij weten hoe je een declaratie kunt indienen bij JCI Nederland zodat deze snel behandeld kan worden? 

Nog iets meer dan een maand te gaan en dan gaat het CVA in Doetinchem van start. Wij hebben er al heel veel zin in. En wij niet alleen, keynote Ronnie Degen ook!

Tijdens het College van Afgevaardigden in oktober 2020 is een motie ingediend voor het organiseren van een Europese Conferentie (EC) in Nederland. De eerste stap hierin zal zijn het bepalen waar in Nederland (plaats of regio) de EC ge-host zal worden.

Bedankt aan iedereen die de enquête heeft ingevuld! Uit deze enquête is naar voren gekomen dat er veel onduidelijkheid is over wat het trainerschap binnen JCI Nederland inhoudt. Dit vinden wij binnen het training & development team jammer en brengen we graag verandering in!

Van 31 oktober tot 4 november staat het Wereldcongres 2022 gepland in Hong Kong. Op dit moment wordt door JCI Hong Kong hard gewerkt aan een inspirerend hybride programma.

Op woensdag 13 april om 19:00 uur is een online event gepland rondom autisme & inclusie.

Ga je voor het eerst naar het EC? De Nederlandse Senaat stelt ieder jaar 1 congresticket gratis beschikbaar voor een JCI’er, die voor de eerste keer een Europees Congres bij wil wonen.

Vergeet je niet aan te melden voor het EC 2022 in Brugge, welke zal plaatsvinden van 8 tot 11 juni. 

Wellicht is de Vertrouwenscommissie iets voor jou. Wij zijn op zoek naar nieuwe leden voor een periode van drie jaar.

Op donderdag 21 april en vrijdag 6 mei vindt onze nieuwste training plaats: Unlock the Lockdown.

Weet jij wat de JCI kernwaarden en het framework zijn die de JCI missie drijven? Als jouw antwoord hierop "nee" is, geen zorgen! Op woensdag 20 april zal Training Discover online plaats vinden. 

JCI Nederland heeft jouw hulp nodig! Vanuit de landelijke commissies en het landelijke bestuur zijn wij op zoek naar feedback van JCI-leden. Dit helpt ons om te blijven verbeteren en nog beter aan te sluiten bij de interesses en behoefte van JCI-leden.

Zoals elk jaar worden er voor de German Academy enkele internationale gasten uitgenodigd om de onderlinge banden te versterken. Wij hebben een uitnodiging ontvangen om een afgevaardigde van JCI Nederland te sturen om deel te nemen aan de German Academy van 14 t/m 17 juli 2022, die dit jaar in Bremen plaats vindt. Dit is een geweldige kans om internationale leerervaring op te doen en nader kennis te maken met de Wirtschafstjunioren Deutschland (zoals JCI daar heet).

Als wij - JCI Nederland - contact proberen op te zoeken met Kamers, merken wij dat regelmatig de mailadressen van functionarissen niet actueel zijn of incorrect in AllUnited zijn ingevoerd. We hebben er daarom voor gekozen om alle communicatie vanaf nu naar jullie [Kamernaam]@jci.nl mailadres te sturen. Op die manier voorkomen we dat privacygevoelige informatie bij de verkeerde personen terecht komt en voorkomen we dat belangrijke informatie jullie niet bereikt.

Zitten jullie na te denken om in 2023 een mooi evenement neer te zetten als Kamer? Of wil je je stad meer op de kaart zetten in Nederland? Ben je benieuwd of het CvA daar een leuke invulling aan kan geven? Lees dan verder!

- Denk je na over wat je volgend jaar wilt gaan doen binnen JCI?
- Heb je lokaal je sporen verdiend?
- Ben jij een echte spil in het web en ben je graag van alles op de hoogte?
- Ben je klaar voor een grote uitdaging? 

JCI Nederland presenteert met trots een nieuwe partner: deVernieuwers. Met deVernieuwers kun je op speelse manier inzicht krijgen in je leiderschap en communicatie. 

Heb je 14 mei 2022 al genoteerd in je agenda? Dan vindt namelijk het CvA in Doetinchem plaats.

Wil jij dit jaar jouw kennis en enthousiasme delen in één van de teams van JCI Nederland en op deze manier JCI een stap verder brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Kijk snel verder om te zien welke leuke vacatures er voor dit jaar nog open staan.

De meeste Kamers wisselen per januari van bestuur. Graag informeren wij jullie over de aandachtspunten en administratieve zaken die hierbij komen kijken. Lees hier meer.