CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Team PR & Communicatie is op zoek naar enthousiaste leden! Ben jij benieuwd hoe jij kan helpen? Kijk dan eens naar onderstaande vacatures! Als je meer wilt weten kun je contact opnemen met Karin van Beek (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Zou jij ook wel eens aan je kinderen willen uitleggen waar JCI over gaat? Wat de waarden van JCI zijn en waarom we doen wat we doen? Enige tijd terug is de Europese Senaat gestart met een kinderboek met het verhaal Kleine Koning Jay Citizen de Eerste.

Waar ik afgelopen jaar mocht beginnen met een woordje in de eerste nieuwsbrief, zo mag ik het jaar ook eindigen met een woordje in de laatste nieuwsbrief (dank, Jozé 😉).

Ik mag wel zeggen dat dit nieuwe decennium niet de knallende start heeft gekregen die we met zijn allen hadden gewenst. In januari en februari werden we nog wel getrakteerd op een geweldig CvA in Haarlem en diverse mooie projecten, tot in maart de wereld op slot ging. Het is een uitdagend jaar gebleken, waar we werden getest op onze positiviteit, flexibiliteit en ons ondernemerschap. 

Heb je zin in een nieuwe uitdaging? Kom dan kennismaken bij team CRM.

Als CRM-lid ben je een spil tussen (potentiële) partners van JCI, landelijke teams en Kamers. Samen ga je na wat de mogelijkheden zijn om met (en voor) partners meer impact te maken, business en publiciteit te genereren en ontwikkelkansen te creëren. 

7 Habits of Highly Effective People toegankelijk voor JCI.

Op 9 januari zal FranklinCovey tijdens het CvA een keynote geven over de 7 Habits of Highly effective people, en de Mission Statement. Om zelf meteen praktisch aan de slag te gaan krijgen leden de kans om, naast andere voordelen uit de samenwerking, de Online Mission Statement Builder gratis te gebruiken. Meer weten?  

JCI Fonds Internationale Projecten (FIP) bestaat om JCI-leden een steuntje in de rug te geven bij hun internationale JCI-carrière en ontwikkeling. Daarnaast zijn wij er om Kamers van Nederland te ondersteunen bij het opstarten of uitvoeren van projecten die vallen onder de pijler Internationaal. Dit doen wij door middel van een financiële bijdrage in de vorm van giften of leningen. Deze worden betaald vanuit het fonds dat wij in beheer hebben gekregen van JCI Friends.

Tijdens de JCI Impact Summit afgelopen zaterdag is er helaas een moment te zien geweest waarin wij ons op verkeerde wijze hebben uitgelaten. Dat betreuren we ten zeerste.

Hoewel de intentie geenszins een verkeerde is geweest, hadden wij ons ervan bewust moeten zijn dat de wijze waarop deze uitlatingen zijn gedaan als kwetsend ervaren worden. Dat bewustzijn ontbrak en hiervoor bieden wij onze welgemeende excuses aan.

In mei 2019 is JCI een partnership aangegaan met Good2Connect; de leverancier van de Global Goals Game. Met deze spelvorm kun je actief op zoek gaan naar een concreet plan om samen lokale impact te maken. Welke global goals spreken jou aan? Waar liggen de mogelijkheden in jouw omgeving? Wat zijn de eerst concrete stappen die jullie samen kunnen maken richting lokale impact? 

Beste Kamers,

De afgelopen maanden is er door verschillende Kamers gevraagd aan het Federatiebestuur hoe in bepaalde situaties omgegaan kan worden met actieve Kamerleden die de leeftijd van 40 hebben bereikt en dus aan het einde van dit jaar knakken. Het onderliggende gegeven van deze vraag is doorgaans dat een Kamer deze leden een afscheid van hun lidmaatschap gunt zoals zij dat in normale tijden gewend zijn, wat door Covid-19 niet kan plaatsvinden. 

De voorbereidingen voor 2021 zijn in volle gang! Het Federatiebestuur heeft mooie plannen en om deze tot uitvoering te brengen is jouw hulp nodig! Lees verder om te zien welke vacatures er nog open staan en wie weet mogen we jou volgend jaar verwelkomen! 

Altijd jouw stad internationaal al op de kaart willen zetten? Nu is je kans! JCI Sion (Zwitserland) organiseert een online challenge. Maak een filmpje over je stad of regio en wat je met je kamer doet tijdens deze (intelligente) lockdown en maak kans op een geldprijs!

Hoe gaat dit in zijn werk?

Met gepaste trots presenteren we het nieuwste MGZN: een speciaal Impact Report. Dit is een bundel met projecten vanaf 2017 tot en met 2020. Stuk voor stuk uniek en impactvol. Vol met projecten over community, business, internationaal georiënteerd en over persoonlijke ontwikkeling.

Het is de ideale doelstelling om in een korte tijd op een duurzame wijze impact te creëren met een lange termijn effect. Het is mogelijk om samen met een team van JCI-ers en een lokale NGO het programma van de JCI NGO Accelerator te starten. Tijdens deze sessies wordt op basis van de vaardigheden en kennis van de JCI-leden op zoek gegaan naar oplossingen voor de uitdagingen die een NGO tegenkomt wanneer zij haar impact wil vergroten. 

Op 7 juli jl. heeft de eerste sessie ledenwerving anno 2020 plaatsgevonden. Met ruim tien0 deelnemende Kamers en boeiende discussies was deze eerste editie een succes te noemen. Gezien de animo en behoefte voor verdere verdieping bij de deelnemers vindt er op 24 november een vervolgsessie plaats. 

Projecten organiseren en besturen brengen risico`s met zich mee. Hoewel JCI NL en haar lokale kamers draaien op vrijwilligers is het goed om je bewust te zijn van de verantwoordelijkheid die je draagt als (lokaal) bestuurder. Wanneer binnen een Kamer of een bestuur iets mis gaat dan kan je als bestuurder aansprakelijk gesteld worden. Voor die situaties is het raadzaam om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

We kennen allemaal wel een zakelijke of persoonlijke situatie waarin het over strategie gaat of waarvoor een strategie belangrijk is. Of het nou gaat om het behalen van bepaalde duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 of over het zo goed mogelijk inruimen van de vaatwasser. Alles draait om de juiste tactiek, route en uiteindelijk de juiste strategie. 

Tijdens de Nationale Conventie op zaterdag 10 oktober 2020 werd Jan van Nieuwamerongen,tot grote verrassing van Jan zelf, tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd. Jan zet zich al sinds 1997 in voor JCI en is zelfs als senator nog altijd actief. Lees hier hoe Jan deze dag ervaren heeft.

Op zaterdag 21 november 2020 zien we jullie ONLINE voor de tweede editie van de JCI IMPACT SUMMIT waar we terugblikken op de impact die we als JCI Nederland afgelopen jaar creëerden! Want het was en is een jaar vol uitdagingen. Maar dat betekent niet dat we stil hebben gezeten. 

Langzaam gaan we weer richting het einde van het jaar. En dat betekent dat we richting de uitreiking van de felbegeerde JCI Awards gaan! Afgelopen jaar zijn er, ondanks of juist dankzij de coronacrisis, ontzettend veel mooie en nieuwe initiatieven voorbij gekomen: zowel fysieke op anderhalve meter afstand als digitaal, gericht op business, persoonlijke ontwikkeling, de lokale maatschappij of internationale verbinding. 

In mei 2019 is JCI een partnership aangegaan met Good2Connect; de leverancier van de Global Goals Game. Met deze spelvorm kun je actief op zoek gaan naar een concreet plan om samen lokale impact te maken.

Eindelijk is het zover! De website van JCI is flink onder handen genomen afgelopen tijd. We hebben nu een externe pagina (www.jci.nl) en een interne pagina (mijn.jci.nl). Potentiële leden komen vanaf nu terecht op een overzichtelijkere site. Ook de interne pagina is logischer ingedeeld en uitgebreid met onder andere meer PR-tips. 

Team Digitalisering is trots dat we een software-partner voor relatiebeheer en eventmanagement hebben gevonden in AllUnited. AllUnited bedient ruim 850 verenigingen en is al meer dan 20 jaar actief in het ontwikkelen van software op het gebied van digitale administratie. Het team is nu volop bezig met de implementatie. Wat dat betekent, ook voor jouw Kamer?

JCI Hart van Brabant is trots. Lange tijd was onzeker of het CvA op zaterdag 9 januari door kon gaan, maar het is zo ver. In januari 2021 krijg jij toegang tot de meest inspirerende succesverhalen én pijnlijke lessen van een regio die herrijst. Pick yourself up, dust yourself down…

Beste JCI-leden,

De Nationale Conventie gaat online door!

Zoals je ongetwijfeld hebt meegekregen zijn de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid deze week aangescherpt. Dat maakt helaas dat het niet langer verantwoord is om een fysieke bijeenkomst te organiseren. Enorm jammer! Ook wij hadden er erg veel zin in om elkaar weer te zien en een mooie dag te beleven. Dat zit er op dit moment even niet in. 

Afgelopen zaterdag stroomde je tijdlijn op Facebook waarschijnlijk vol met berichten over de World Cleanup Day. Logisch, we waren met meer dan 25 Kamers actief en deelden dit massaal online! #ditisjci draaiden overuren! 

Van JCI Amsterdam tot aan JCI Zuid-Limburg en weer terug naar JCI Almelo en zelfs een one-man show voor JCI Arnhem. Opbrengst? Zakken vol vuilnis in alle uithoeken van het land en zelfs over de grens in Duitsland wisten we aardig wat afval te verzamelen. Uniekste item; een Amsterdamse wasmachine. Daarnaast creëerden we meerdere persmomenten, positieve energie, verbondenheid (zelfs op 1,5 meter) en een super voldaan gevoel. 

Afgelopen juli ontvingen alle kamervoorzitters een oproep om hun Kamer aan te melden voor het nieuwe proces rondom ledenwerving via jci.nl. Tijdens de Bijzondere ledenvergadering in augustus jl. is dit proces goedgekeurd en wordt nu geïmplementeerd. 

Het team van PR & Communicatie werkt hard aan een Impact MGZN. Naast online zullen we deze ook fysiek gaan versturen naar alle leden. Het zou zo jammer zijn als je deze niet ontvangt omdat je adres niet juist in het systeem staat. Jammer voor jou, maar ook voor ons omdat we dan onnodig papier verbruiken en kosten maken.

Zoals afgelopen week gecommuniceerd vindt het Wereldcongres dit jaar online plaats en wel van 24 oktober tot en met 2 november. Het congres begint een week eerder dan het officiële Wereldcongres zou beginnen, zodat er voldoende ruimte is voor alle programmaonderdelen. Je kunt ervoor kiezen om alleen het Core Congress Program te volgen of om het JCI RISE VIP te volgen. 

Wij weten allemaal dat JCI een inspirerende, ondernemende en leergierige vereniging is waar wij graag lid van zijn. Het aantal leden loopt terug, dus hoog tijd om dit met de ‘buitenwereld’ te delen. 

Iedereen kan wel eens een zetje gebruiken om iets nieuws te leren of iets spannends te doen. JCI biedt je enorm veel kansen en mogelijkheden om ervaringen op te doen die je ook in je professionele leven waardevol zijn. JCI Talent Support is er voor elke JCI'er die ambitie en drive heeft om (ooit eens) lokaal, nationaal of internationaal een (bestuurs)rol te vervullen. We helpen je graag verder om de stappen te zetten waarvan je nu wellicht nog niet weet of je het kunt en of je het wel wilt.