CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

NetZomer is een indoor beachvolleybal toernooi in de regio Amstelland. Het toernooi vindt normaliter rond de zomer plaats, maar zal voor zijn 10e editie een pre wintereditie hebben.

De vertrouwenscommissie is het eerste aanspreekpunt voor alle JCI-leden rondom verenigingsgerelateerde zorgen, problemen en geschillen. De commissie biedt een luisterend oor en - als dit gewenst wordt - spant zich in om de betrokkenen te helpen de voorgelegde problemen op te lossen.

Donderdag 4 november is de Dag van de Commissaris. NCD, de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren, organiseert jaarlijks een inspirerend congres voor iedere Commissaris en Toezichthouder. Dit jaar staat in het thema van ‘verantwoordelijkheid’ oftewel ‘Responsibility Leads’.

JCI heeft met verschillende partners een langdurige en succesvolle samenwerking. Om die reden zetten we iedere maand een andere partner in het zonnetje. De partner van deze maand is: FranklinCovey.

FranklinCovey is wereldwijd toonaangevend waar het gaat om het behalen van resultaten waar gedragsverandering voor nodig is. Ze bieden trainingen, coaching, online modules, tools en content aan gebaseerd op van basisprincipes en bewezen methodes.

Sinds 2020 is FranklinCovey partner van JCI en daar zijn we erg trots op. We zochten Glenn Vergoossen op voor een interview. Hij vertelde meteen vol enthousiasme over hun missie: ‘WE ENABLE GREATNESS IN PEOPLE AND ORGANIZATION EVERYWHERE’.

Wat bieden jullie als FranklinCovey? 

“We werken vanuit meer dan 140 verschillende landen en voor toonaangevende bedrijven, zoals Rituals en Philips bijvoorbeeld. 90% van de trainingen die wij geven zijn incompany. We hebben daarnaast een open opleidingsaanbod wat we in 2022 verder gaan uitbreiden. Dit is trouwens erg interessant voor JCI-leden, want als lid ontvang je 15% korting. We richten ons hierbij op Persoonlijke Effectiviteit, ook wel bekend als de ‘7 Habits of Highly Effective People’ en op Leiderschap.”

We kennen Stephen Covey van de ‘7 Habits’, but ‘who is Franklin’? 
“Leuke vraag die ik geregeld krijg! Franklin verwijst naar Benjamin Franklin, die in de 18e eeuw al bezig was met timemanagement en daar veel over heeft geschreven. In 1983 werd Franklin Quest CO opgericht, verwijzend naar Benjamin Franklin. Stephen Covey had zijn eigen organisatie ‘Covey Leadership Center’ en deze twee organisaties zijn in 1997 samengegaan onder de naam FranklinCovey.”

Waarom zijn we Partners?
“JCI is een waardevol netwerk om jezelf te ontwikkelen. Onze trainingen allen gebaseerd op ‘The 7 habits’ – kunnen bijdragen aan deze ontwikkeling. Bij het World Congres in 2017 heb ik meerdere workshops gegeven voor JCI en is Bas Siers (JCI Nederland voorzitter in 2020) onze Marketing Manager geweest. Er was dus al een dun lijntje. Het is mooi dat er nu dus ook echt een Partnership uit voortgekomen is!”

Hoe ziet het partnership eruit?
“Binnen JCI zijn er vier trainers die speciale FranklinCovey trainingen voor kamers hebben ontworpen. Zij hebben bij ons een traject doorlopen en zijn ook officieel gecertificeerd. Deze training kun je dus als kamer boeken en worden gegeven door Heert-Jan, Barbara, Iris en Ida Jacoba.” 

“Daarnaast kun je je dus individueel inschrijven voor de open trainingen. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je JCI lid bent, krijg je 15% korting op de factuur!” 

Welke kamertrainingen zijn er te boeken?

Op de website van JCI kun je ze vinden en hier zijn de links:

Hoe vult JCI FranklinCovey aan en op welke manier?
“De eerste win is dat we via JCI onze naamsbekendheid vergroten en dat leden weten dat we bestaan. De tweede win zit in de ‘greatness’ en dat leden worden geïnspireerd en geraakt tijdens de trainingen door JCI trainers. De derde win zit ‘m in dat leden zeggen: ‘dit wil ik ook voor mijn eigen organisatie’ en op deze manier kunnen we ons klantportfolio uitbreiden en vergroten.”  

Wat moet elke JCI’er WETEN?  

Vanuit Stephen Covey zeg ik:

“This is het single most powerful investment we can ever make in life - investment in ourselves, in the only instrument we have with which to deal with life and to contribute. ”

“De ene meest belangrijke investering die we in ons leven kunnen doen, is de investering in onszelf. Want dat is het enige instrument dat we hebben om met het leven om te gaan en uiteindelijke een bijdrage te kunnen leveren.”

Wat moet elke JCI’er DOEN: 

Ontwerp je persoonlijke missie! 
“Elke JCI’er kan al direct kennis maken met FranklinCovey en aan de slag met een persoonlijke missie. Via onze website https://missionstatement.franklincovey.nl/ kun je inschrijven voor een ‘Mission statement builder’. Aan de hand van diverse oefeningen ga je aan de slag met je persoonlijke missie en geef het je het woorden. Het stelt je in staat op jouw eigen toekomst vorm te geven in plaats van deze door omstandigheden of anderen te laten bepalen.”

“En meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief vol inspiratie!”

Wat moet elke JCI’er ERVAREN:
“Boek als kamer één van de FranklinCovey trainingen of volg een training via de ‘open inschrijving. Dan ervaar je écht wat voor impact het heeft op je leven.”

-----------------------------------------------------------------------------

Over Glenn Vergoossen:
Glenn Vergoossen heeft de toneelschool gedaan en is dramadocent en trainingsacteur. Hij is in 2016 aan de slag gegaan bij FranklinCovey en doet dat nog altijd veel met veel plezier en liefde. Hij vertelt: “Op LinkedIn heb ik geschreven: ‘Een nieuwsgierige trainer en speelse spreker’. Naast nieuwsgierig ben ik ook leergierig. Ik kijk elk jaar naar ’wat kan ik nog niet en wat wil ik leren dit jaar?’ Ik word ook vaak geïnspireerd door de groepen die ik train. Daarnaast onderzoek ik veel, maak ik de podcast ‘Over spreken gesproken’ en schrijf ik boeken over hoe je effectief kunt zijn. Vooral in communicatie omdat dat een belangrijk, zo niet belangrijkste facet is.”

Over FranklinCovey:
FranklinCovey is wereldwijd toonaangevend waar het gaat om het behalen van resultaten waar gedragsverandering voor nodig is. Ons ultieme doel is om meetbaar duurzame impact te realiseren. Denk hierbij aan onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit, vertrouwen, leiderschap, betrokken werknemers, vermindering van stress, verhogen van sales resultaten, introductie van een nieuwe manier van werken, loyale klanten, betere samenwerking tussen teams, hybride leiderschap en het doorvoeren van veranderingen. FranklinCovey biedt trainingen, coaching, online modules, tools en content aan gebaseerd op een fundament van basisprincipes en bewezen methodes.

WE ENABLE GREATNESS IN PEOPLE AND ORGANIZATION EVERYWHERE

Gedragsverandering
Wereldwijd is FranklinCovey toonaangevend waar het gaat om het behalen van resultaten voor een langere periode waar gedragsverandering voor nodig is. Dit zijn vaak de lastigste uitdagingen waar organisaties voor staan.

Benelux Hoofdkantoor
Ons Benelux hoofdkantoor is gevestigd in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. In deze bijzonder inspirerende omgeving verzorgen zij de workshops en trainingen.
Wil jij je met je Kamer inzetten voor Het Gehandicapte Kind? Jolien en Tessa inspireren jullie graag met hun ervaringen met samenspeeldagen en concrete acties.

Het federatiebestuur van 2022 begint vorm te krijgen. Naast mijzelf Kim Scholten als beoogd voorzitter zal Jeske van Waaijenburg (JCI Kennemerland) als Secretaris-Generaal aan de slag gaan met alle facilitaire zaken voor JCI Nederland. Charley van ‘t Leven (JCI Haaglanden) zal als EVP International zorgdragen voor de organisatie van internationale projecten. En Reinaert Wolff (JCI Kennemerland) zal het Federatiebestuur voorzien van gevraagd en ongevraagd juridisch advies. Stuk voor stuk al toppers, maar wij zijn dus nog niet compleet en kunnen nog wel wat hulp gebruiken.

Op vrijdag 3 september 2021 (7:30-13:00 uur) organiseert JCI Amsterdam alweer de 26e editie van het meest bijzondere golftoernooi van Nederland: het JCI Vondelpark Open. Het mooiste park van Amsterdam en tevens het mooiste park van Nederland wordt voor één ochtend omgetoverd tot een volwaardige 18-holes golfbaan.

Volgend jaar is van 18 t/m 22 mei de Conference of America en deze vindt dit keer plaats op Curaçao, georganiseerd door JCI Dutch Caribbean! Tijdens de conferentie kunnen we kennis maken met al het moois dat Curaçao te bieden heeft. Het lijkt ons leuk om hier met een leuke delegatie naar toe te gaan! We houden je de komende tijd op de hoogte via Facebook. Heb je nu al interesse? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier de video!

 

Op woensdag 29 september 2021 vindt de BLV plaats; van ledenwervingscampagne tot aspirantlidmaatschap.

JCI Europe houdt van de Europese Unie, jij toch ook? 🇪🇺🤩

Waarom het Wereldhandelsspel spelen?

Het Wereldhandelsspel is een managementgame/ live action bordspel, uitgevonden door én eigendom van JCI Nederland. Het spel heeft de afgelopen tijd bekendheid verloren, maar is nog steeds geld waard voor je Kamer!

Een gezellige middag waarop kinderen met en zonder beperking laagdrempelig speelden, plezier hadden, verstoppertje deden en samen fruit aten. De middag was georganiseerd door JCI Eemland en een buurtspeelcoach van Sportivate in de inclusieve speeltuin van Park Randenbroek in Amersfoort.

Het aftellen voor Dutch Academy is begonnen!

Waarom het Wereldhandelsspel spelen? Het Wereldhandelsspel is een managementgame/live action bordspel, uitgevonden door én eigendom van JCI Nederland. Het spel heeft de afgelopen tijd bekendheid verloren, maar is nog steeds geld waard voor je Kamer!

NCD is onze partner van de maand. Extra reden om eens meer over ze te weten te komen. Wij spraken met Paul Geraeds (voorzitter) en Karlijn L’Ortye (directeur) over hun missie en onze samenwerking.

Er zijn al Kamers in Nederland met Twinning-overeenkomsten in Europa en ver daarbuiten. Potdikke da's gaaf! Maar waar vinden we die succesverhalen? Geïnspireerd door het Twinder-initiatief van JCI Finland gaat Team International inzichtelijk maken welke bestaande Twinnings er zijn en welke Kamers geïnteresseerd zijn. 

Zaterdag 19 juni jl. vond de Hamarally, het installatieproject van de 2e binationale kamer JCI Hamaland i.o. plaats. De 28 deelnemende Duitse en Nederlandse teams hadden via een puzzel hun startpunt, Zwillbrock in Duitsland gevonden. Na de toen nog voor Duitsland verplichte corona-sneltest, kon de puzzeltocht door Duitsland en de Achterhoek beginnen.

Dit internationale congres kan zomaar eens alle records gaan breken. Na twee jaar zonder fysieke internationale congressen heeft iedereen weer zin in een feestje over de grens. Wat kunnen we van Brugge verwachten? Wat wordt er vanuit JCI Nederland georganiseerd en wat moet je zelf regelen? In dit artikel vind je meer informatie. 

For English, scroll down
 
Om het belang van diversiteit en inclusie binnen JCI NL te onderstrepen, is in april 2021 de JCI NL werkgroep Diversiteit en Inclusie gestart. Juni en juli 2021 staan voor ons in het teken van het ophalen van informatie bij jullie: de leden. Jullie ervaringen, inzichten en meningen zijn immers zeer waardevol bij het vormen van een advies. Dit doen we op verschillende manieren.

Op 17 mei en op 5 juli vonden de eerste inspiratiesessies plaats waar alle Kamers van Nederland meer handvatten kregen voor het organiseren van de World Cleanup Day 2021. De World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar en verenigt 180 landen over de hele wereld, met als doel: een schonere planeet. 

Na de enthousiaste reactie van iedereen op elkaars ideeen vorige meeting, willen we dit graag voortzetten. Op 5 juli om 20.00 uur: een online Roundtable gepland met drie mooie best practices over de World Cleanup Day. 

HOERA! Het gaat nu echt beginnen! Zoals je hebt gemerkt gaan de inschrijvingen hard: De inschrijving voor de DA2022 is staat nog open voor de laatste kaartjes. De Earlybirds zijn inmiddels uitverkocht, dus wees er snel bij voor de laatste kaartjes: Deze training van 26 - 28 november 2021 en de terugkomdag op 9 april 2022 mag je niet missen!

Had jij een ticket geboekt voor de European Conference Cruise? Lees dit bericht dan goed! 
Een paar weken geleden is bekend geworden dat de European Conference Cruise niet fysiek zal doorgaan. Lees hier meer over de refund. 

Er is een plekje vrij bij CRM: Relatiemanager van JCI NL!

Team CRM zoekt versterking. Waarom? Nieuwe partners zijn in aantocht, we kunnen wel wat hulp gebruiken. Dus heb je zin in een nieuwe uitdaging? Kom dan kennismaken bij team CRM. Als CRM lid ben je een spil tussen (potentiële) partners van JCI, FB-teams en kamers. Wil jij meewerken aan het binden van nieuwe partners, meer doen met huidige partners en JCI'ers meer laten profiteren van hun lidmaatschap? 

For English press "Lees meer" and scroll down a bit :-)

Om het belang van diversiteit en inclusie binnen JCI NL te onderstrepen, is in april 2021 de JCI NL werkgroep Diversiteit en Inclusie gestart. De komende twee maanden staan voor ons in het teken van het ophalen van informatie bij jullie, de leden. Jullie ervaringen, inzichten en meningen zijn immers zeer waardevol bij het vormen van een advies. Dit gaan we doen op verschillende manieren.

Er lag een fantastich plan klaar om deze EC op een cruiseship te organiseren, maar in deze tijd kon dat onmogelijk doorgaan. Daarom vindt het EC dit jaar ONLINE plaats van 10-13 juni! 

Ga snel naar de EC website en vind meer informatie over het inspirerende programma en tickets! 

---------------------------------

The Online 2021 JCI European Conference will take place on June 10-13 in a dynamic virtual format. It will feature all the great hallmarks of a JCI area event, including flagship programs like Creative Young Entrepreneur, Skills Development Sessions, Opening, Closing and Awards Ceremonies and tons of other content to consume!

Ben jij op zoek naar een inspirerende middag? Meld je dan nu nog aan voor het middagprogramma op zaterdag 29 mei. Met drie verschillende workshops zit Track 2 vol inspiratie om samen impact te maken.

Twijfel je nog of je er bij moet zijn op zaterdag 29 mei? Naast de vergadering organiseren we in de middag ook inspirerende workshops.

There are only a very limited number of places available for the track “Motivate” on May 29. Make sure you register on time.

Ben jij al ingeschreven voor het online CVA en voor de gave inspirerende workshops in de middag? Een van de tracks is een verdiepingssessie Insights Discovery.