CvA JCI Nederland in studio First Impression audiovisueel.jpg

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert JCI Volcke Rack het CvA Moerdijk met als thema ‘JCI Meets Water’. In 2019 bestaat onze kamer ook nog eens 40 jaar, waardoor het voor ons extra speciaal is om dit te vieren met een mooi CvA!

Goede doel
Veilig en betaalbaar drinkwater is niet overal op de wereld vanzelfsprekend. Sommige gebieden zijn afhankelijk van kwalitatief slecht grondwater dat ongeschikt is voor consumptie. JCI Volcke Rack zet zich met het CvA Moerdijk in voor Stichting Elemental Water Foundation. Deze Stichting heeft als doel om veilig en betaalbaar zoet water wereldwijd mogelijk te maken door het ontzilten van water. Wij willen met ons CvA zo veel mogelijk mensen toegang geven tot veilig drinkwater.

JCI Volcke Rack
Onze kamer is vernoemd naar het zoetwatermeer ‘Volkerak’. Dit meer is circa 600 jaar oud en heeft een oppervlakte van ruim 60 m2. JCI Volcke Rack is gevestigd in de gemeente Moerdijk, welke gemeente aan twee zijden aan het water grenst. Onze gemeente ligt strategisch ten opzichte van de snelwegen A4, A16, A17 en A59. Naast de auto is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Moerdijk
Zowel op toeristisch vlak alsook logistiek gebied heeft Moerdijk een sterke verbinding met water. We herbergen de vierde zeehaven van Nederland. Daarnaast hebben we een rijke historie waarbij het water zowel ‘vriend’ als ‘vijand’ was. Water is echter ook een actueel thema in Moerdijk. In het kader van duurzaamheid lopen op het zeehaventerrein een groot aantal projecten. Verder keert in 2019-2020 de waterloop in het centrum van Zevenbergen terug.

Programma 17 en 18 mei 2019
Vrijdag 17 mei trappen we voor de liefhebbers samen af met een netwerkborrel, etentje en een kroegentocht in Zevenbergen. Op het CvA op zaterdag 18 mei zal in alle programmaonderdelen water op een verrassende manier centraal staan. Voor degenen die in de ochtend niet naar het CvA gaan, hebben we een bedrijfsbezoek naar het Havenbedrijf Moerdijk gepland staan. In de middag starten we gezamenlijk met een keynote spreker en daarna vinden er workshops en bedrijfsbezoeken plaats. Het dagprogramma sluiten we af met een borrel. Waarna we naar het dorpje Klundert gaan, waar het avondeten geserveerd wordt en we afsluitend met een spetterend feest! En daar vloeien, naast water, ook andere dranken 😉

Website en tickets
Op www.cva-moerdijk.nl is alle informatie rondom het programma, hotelovernachtingen en tickets te vinden.. Ook geven we regelmatig updates over de organisatie en het programma onder het kopje ‘Nieuws’. Mocht je vragen hebben, dan zijn we bereikbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We kijken uit naar vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019 om de Kamerleden te mogen verwelkomen en een fantastisch CvA neer te zetten in de gemeente Moerdijk!