Fotograaf Tom Beltman - JCI Wereldcongres 02 2017 - woensdag - JCI Nederland.jpg

In tijden van crisis ontstaan ook mooie dingen. Naast initiatieven van JCI kamers hebben we ook een aantal andere landelijke acties voor je opgeschreven. Kijk wat jij kunt doen om het leven van iemand die jouw hulp goed kan gebruiken, iets draaglijker te maken. Heeft jouw kamer ook een goed initiatief, laat het ons weten! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  


JCI initiatieven:

 • JCI Amsterdam bezorgde maar liefst 12.000 tulpen bij 15 verpleeghuizen in Noord-Holland. De prachtige tulpen waren anders helaas vernietigd - door de crisis rondom het coronavirus ligt de export momenteel helemaal stil. Wil jij de kwekerij van JCI lid Joris Reus ook steunen? Doe een vrijwillige bijdrage via tikkie

 • Verzorgingstehuizen in Groot-Venlo werden verrast door een optreden van Linke Mik georganiseerd door JCI Venlo. Door het virus mogen de bewoners geen bezoek meer ontvangen. De Kamer wilde hun met deze actie een hart onder de riem steken.  

 • In januari hebben wij als JCI Nederland samen met Tell to Inspire 300 ouderen voorzien van een leuk spontaan kaartje. Deze actie pakken we weer op. Help jij mee om met een klein gebaar iets moois te creëren? >> meer info

 • Lid Ibe Aerts van JCI Zuid-Limburg is verbonden aan #noodfood. Doneer een verse maaltijd aan de helden in de zorg, hulpverlening en overheid. Of verras de oudere medemens met een maaltijd. Een maaltijd doneren kost € 7,50. Doneer nu.

 • JCI Amsterdam International leveren hun bijdrage door het dagelijks leven van kwetsbare mensen makkelijker te maken (in Amsterdam). Je kunt jezelf of een ander hier aanmelden

 • Ook JCI Eemland stuurt leuke kaartjes rond. Ze zijn er maar druk mee. Kaarten maken, schrijven en bezorgen bij ouderen en zorgpersoneel binnen Eemland om deze mensen een vrolijk berichtje te sturen en te zeggen dat ze aan hun denken. (Natuurlijk wel verantwoord en laten ze de kaarten 24 uur rusten voordat ze worden afgegeven)

 • Ruud Tuithof is betrokken bij Black Swan Project. Dit is een serie live-uitzendingen die door Straight-Line Leadership in het leven is geroepen om ondernemers te ondersteunen in extreem turbulente situaties. Zij hebben dat voor het eerst gedaan in 2008, tijdens de financiële crisis. Hun doel is nu weer om zo veel mogelijk ondernemers en ceo’s te helpen. Daarom wordt Black Swan Project kosteloos aangeboden. In ieder geval 3x per week op maandag, woensdag en vrijdag om 20.00 uur tot minimaal 6 april.
  Ondernemers moeten NU geholpen worden en NU resultaat behalen en/of de negatieve impact minimaliseren. Dat doen we samen. Onze focus gaat uit in deze live / online webinars naar: 
  - Effectief zijn (en blijven) in deze turbulente tijden (vraagstukken van ondernemers).
  - Krachtig omgaan met stress intern als extern (personeel, leveranciers en klanten)
  - Probleemoplossend te werk gaan en focussen op controleerbare factoren (wat kan men nu doen om sterker te worden en alles klaar te zetten voor als de storm is gaan liggen). 
  Meer info en aanmelden klik hier

 • JCI Haaglanden organiseert donderdag 26 maart om 16:30 samen met Plus Projects een gratis interactieve webinar voor ondernemers. Zie je door de bomen het bos niet meer aan alle noodpakket-maatregelen en alle potentiële subsidies? Wij organiseren deze interactieve webinar om ondernemers te helpen met de nieuwe uitdagingen rond de corona-maatregelen. Meld je nu aan via: deze link
 • JCI De Landen van Overmaze: Wij introduceren... MAASTRICHTS PRETPAKKET!!! 📣📣📣 Wat is het?! Wel, één van onze knappe, slimme, lieve leden, Fabiola Arends, kwam op met een mooi idee om lokale ondernemers in Maastricht te ondersteunen: door pretpakketten te maken die gevuld zijn met producten van 14 ondernemers uit Maastricht! 😀 Say whaaat? Meer info

 • JCI Haaglanden: Komende donderdagavond 2 april organiseren we de eerste virtuele JCI Haaglanden Netwerkborrel! Aangezien we in deze situatie allemaal thuis moeten blijven, maar we uiteraard wel behoefte hebben aan (virtueel) sociaal contact, gaan we vanuit huis met elkaar netwerken! Komt allen & meld je aan!
 • JCI Roermond:  en De Beren Roermond willen graag aansluiten bij het vrolijke en positieve initiatief van de Berenspeurtocht! We vinden het belangrijk dat kinderen naar buiten blijven gaan, blijven spelen en bewegen.

 • JCI Dommelland: In de strijd tegen het #coronavirus zijn veel initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Het platform 𝘽𝙤𝙭𝙩𝙚𝙡 𝙃𝙚𝙡𝙥𝙩 verzamelt deze initiatieven en tracht daarmee vraag en aanbod te verbinden. Ook hoopt 𝘽𝙤𝙭𝙩𝙚𝙡 𝙃𝙚𝙡𝙥𝙩 hiermee een inspiratiebron te zijn voor vele anderen. We hebben elkaar in deze tijden namelijk hard nodig! 🧡vWoon je in Boxtel, Liempde of Lennisheuvel en heb je een hulpvraag of wil je iemand helpen? Schrijf je dan in!

 • JCI Roosendaal lanceert Roosendaal in Actie! Roosendaal in Actie is een website waar alle initiatieven uit de gemeente Roosendaal gebundeld zijn, wij geven de ondernemers een gratis platform om speciale acties te promoten, hun producten aan te bieden en nog veel meer. Check snel: www.roosendaalinactie.nl
 • JCI Venlo: #Venloverzorgt Vanuit de Molenbossen straalt vanaf vandaag de positieve boodschap “stay strong” uit over Venlo. Op initiatief van Sjo Delvaux van de Junior Kamer Venlo zal vanaf vrijdag 27 maart een boodschap uitstralen naar alle inwoners en bezoekers van de Gemeente Venlo. Dit is mogelijk gemaakt dankzij de Junior Kamer Venlo en enkele Venlose bedrijven. De locatie van de banner is niet per toeval gekozen, deze is uiteraard met name bedoeld voor alle zorgmedewerkers en patiënten van Ziekenhuis Viecuri. Daarnaast is deze boodschap ook bedoeld voor alle andere inwoners van Venlo.

 • JCI Amsterdam Amstelland: heeft de prachtige gift van Dutch Flower Group afgeleverd bij Brentano Amstelveen aan de thuiszorgmedewerkers en de bewoners van Zonnehuisgroep Amstelland. Mede mogelijk gemaakt door David Petra Joost en Bilal. Een mooie actie in een onzekere tijd.
 • JCI Land van Maze: The healthcare workers in #Maastricht have been doing a phenomenal job in the fight against the coronavirus👩🏼‍⚕️👨🏽‍⚕️🧑🏻‍⚕️ 💪👏Our “Let’s-Do-It” commission decided to team up with local chocolate business, @darqmaastricht , and prepared 250 chocolate parcels for the Envida healthcare workers.
 • JCI Dommelland: In de strijd tegen het #coronavirus zijn veel initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Het platform 𝘽𝙤𝙭𝙩𝙚𝙡 𝙃𝙚𝙡𝙥𝙩 verzamelt deze initiatieven en tracht daarmee vraag en aanbod te verbinden. Ook hoopt 𝘽𝙤𝙭𝙩𝙚𝙡 𝙃𝙚𝙡𝙥𝙩 hiermee een inspiratiebron te zijn voor vele anderen. We hebben elkaar in deze tijden namelijk hard nodig! Meld je dan aan via de website 👉 www.boxtelhelpt.nl 
 • JCI Alkmaar schenkt tables aan IC Noordwest Ziekenhuisgroep, lees hier meer
 • JCI 's-Gravenhage: zet haar netwerk in om er voor te zorgen dat voedseloverschot van bedrijven, markten of particulieren terecht kan komen bij juist deze kwetsbare groepen.
 • JCI Mergelland: heeft 150 jongeren en hun begeleiders van Xonar een Paasattentie gebracht. Wij hebben deze actie in samenwerking gedaan met Bakkerij De Lekkerbek en @Zuivelhandel Becker Royen, lokale ondernemers die hier graag aan hebben bijgedragen.
 • JCI Drechtsteden: Wat kunnen wij bijdragen en hoe kunnen wij verbinden in deze moeilijke tijd? Het resultaat: 500 tulpen met boodschap uitgedeeld aan ouderen en de zorgverleners op twee locaties van Stichting Het Spectrum en onderstaande ode, gemaakt bij het Albert Schweitzer ziekenhuis. We willen op deze manier alle zorgverleners in Nederland een hart onder de riem steken. Het luizterverhaal is speciaal gecomponeerd door Luizter op verzoek van JCI Drechtsteden.
 • JCI Drechtsteden: Vandaag hebben wij bij de verzorgingstehuizen Sterrenlanden en Vreedonk tulpen gebracht voor de bewoners en de medewerkers. Een kleine opsteker in deze lastige tijd.
 • JCI Heerhugowaard doneert duizenden mondkapjes, lees hier meer
 • JCI Land van Herle: De eerste kaarten zijn geschreven, opgehaald en worden bezorgd bij de zorginstellingen in de regio. Wil je ook een kaartje schrijven om de bewoners en personeel een hart onder de riem te steken, dat kan. Met dank aan Printstudio Indruk en Cup of Creativity Design voor het ontwerp en drukwerk.

 

Landelijke initiatieven:

 • Word een Ready2Helper bij het Rode Kruis en informeer kwetsbare mensen hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus >> meer info  

 • Wil je ouders, verpleegkundigen, politiemensen en de brandweer helpen? Meld je aan op Gewoon Mensen Die Mensen Willen Helpen >> meer info