CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4544 - JCI Nederland.jpg

Beste leden van JCI Nederland,

We staan voor een uitdagende periode. Niet eerder werd onze leeftijdsgroep geconfronteerd met een dergelijke impactvolle crisis. Nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan steeds meer invloed hebben op ons dagelijks leven, is de vraag aan ons allen wat wij kunnen doen om puntjes van licht te creëren.

Acties van verbinding en hoop
De afgelopen dagen zie ik vanuit alle hoeken van Nederland mooie acties ontstaan. Deze acties richten zich op zowel het ondersteunen van kwetsbare groepen, als de lokale horeca, de middenstand en de bedrijven die nu het hardst getroffen worden. Ook zie ik veel waardering en respect voor hen die zo hard werken om ons dagelijks leven zo normaal mogelijk laten verlopen, zoals de mensen die werken in de zorg. Mensen die naast dat grote applaus zoveel meer verdienen. Maar ook al die andere vitale beroepen die doorgaans niet goed genoeg beloond worden, maar nu de waardering krijgen die zij verdienen. 

Ook de JCI Kamers komen met mooie initiatieven. Zo zag ik het bosje bloemen voor de ouderen van JCI Emmen ’t Suydenvelt. De tHulpactie van JCI Amsterdam waarbij bloemen die anders vernietigd worden werden uitgedeeld aan verzorgingshuizen (een actie die gekopieerd kan worden door andere Kamers), maar ook de actie van JCI Venlo die muziek brachten naar de verzorging- en verpleeghuizen in Venlo en de actie van JCI Heerhugowaard voor de voedselbank in Alkmaar. En Berith Spoelstra en Marriet Rosier die samen eigenhandig de kaarten-actie tegen eenzaamheid onder ouderen nieuw leven inbliezen. Stuur allemaal vandaag nog een kaartje via jci.omapost.nl! Ongetwijfeld zullen nu een heleboel initiatieven dit bericht kruizen, maar die hopen we allemaal verder in het licht te zetten in onze JCI Projectcarrousel. Doet jouw kamer op dit moment een gave actie, laat het ons dan vooral weten door de hashtag #ditisjci te gebruiken in jullie social media berichten. 

Moeilijke beslissingen, events die niet doorgaan
JCI ontkomt er ook niet aan haar verantwoordelijkheid te nemen en geplande events anders in te vullen. Niet alleen vanwege onze verantwoordelijkheid om nu sociale onthouding te respecteren. Maar ook organiserende Kamers niet met grote financiële en organisatorische risico’s op te zadelen in een onzekere tijd, ook post-corona. Zo zullen naast de Local Presidents Meeting, trainingen en lokale evenementen, ook het CvA bij JCI de Betuwe in Tiel, de NC bij JCI Twente en het EC in Dublin een andere invulling gaan krijgen dan gepland. Hoe dit eruit komt zien, daar zijn we als Federatiebestuur met verschillende partijen over in gesprek. Wij zullen dit zo snel mogelijk met jullie communiceren.

Blijf thuis, blijf verbinden
In navolging van de uitgezonden NL Alert en de adviezen van het RIVM is het belangrijk dat wij ons steentje bijdragen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Blijf dus zoveel mogelijk thuis, was je handen regelmatig en houd 1,5 meter afstand als je toch een wandeling maakt of je boodschappen doet. 

Blijf ook de verbinding zoeken met elkaar! 
Dit is uitgerekend de tijd dat wij met ons diverse JCI netwerk verbinding en positiviteit kunnen brengen. Gebruik het netwerk van je Kamer en de kennis binnen JCI om van deze onzekere tijd het meeste te maken en duurzame activiteiten te ontwikkelen die positiviteit brengen aan de mensen om je heen. Blijf elkaar inspireren! 

Change tomorrow, start today!

Namens het Federatiebestuur 2020,

Met vriendelijke groet,

Bas Siers
Nationaal Voorzitter 2020 - JCI Nederland