6143_09082018_Dolhuys_Haarlemse Cultuurnacht_Tess Janssen - JCI Nederland - JCI Kennemerland.jpg

Andere invulling events 2020

Tot onze grote spijt, maar in het belang van ieders gezondheid, moet het Federatiebestuur mededelen dat er nog een aantal grote events in 2020 op een andere manier ingevuld gaan worden. Dit gaat om het CvA op 9 mei 2020 in Tiel, georganiseerd door JCI de Betuwe, het Europees Congres van 27-30 mei in Dublin en de NC van 9-11 oktober in Enschede, georganiseerd door JCI Twente. 

De reden hiervoor is dat het corona-virus zoveel onzekerheid met zich meebrengt, dat het onverantwoord is om op dit moment de financiële en organisatorische verplichtingen aan te gaan die nodig zouden zijn. 

Voor JCI de Betuwe en JCI Twente zijn dit enorm moeilijke beslissingen. Er is door deze Kamers en hun leden namelijk al zoveel tijd, geld en energie in de organisatie van deze events gestopt. Vanuit het Federatiebestuur doen wij een diepe buiging naar deze Kamers, dat zij deze moeilijke beslissing samen met ons hebben genomen. Dank jullie wel voor de inzet!

Hieronder lichten we kort toe wat dit per event betekent:

CvA - 9 mei 2020 
Het CvA-congres zal in mei niet in een fysieke vorm doorgaan. Op dit moment treffen wij achter de schermen de voorbereidingen om de CvA-vergadering wel door te laten gaan. Deze vergadering zal dan een online meeting worden. Voorafgaand aan de CvA-vergaderingen proberen we ook nog een online Local Presidents Meeting te houden.  

Voor de CvA-vergadering zullen we gebruikelijke termijn in acht nemen en alle leden ontvangen binnenkort via email de agenda en vergaderstukken, evenals de details van de online meeting.  Nu de vergadering online gehouden wordt is het nog makkelijker om vanuit huis in te loggen en te horen wat er speelt binnen JCI Nederland of om jullie stem te laten horen. We hopen dan ook op een hoge digitale opkomst! 

Mocht je een ticket hebben gekocht voor de avond van het congres, dan zorgt JCI de Betuwe dat je hiervoor je geld terug krijgt. Meer informatie vind je hier

Europees Congres mei 2020 
Het Europees Congres in Dublin op 27-30 mei zal verplaatst worden naar een later nog bekend te maken datum door JCI Internationaal. Deze berichtgeving wordt in de loop van komende week verwacht. Wacht eventuele stappen rondom het annuleren/verplaatsen van vliegtickets, hotel etc. af tot de officiële berichtgeving.
https://jciec2020dublin.com/

NC 9-11 oktober 2020

Voor de invulling van de NC in oktober zal het Federatiebestuur zich de komende maanden beraden. Dit zal ook een onderwerp zijn op de agenda van de CvA-vergadering in mei. Alle opties worden tot op heden nog open gehouden. Ook een fysieke bijeenkomst behoort tot de mogelijkheden als dat tegen die tijd weer mogelijk en veilig is. Dit zal waarschijnlijk een minder breed en ambitieus dagprogramma kennen als dat jullie voorheen van nationale congressen gewend waren.
Bekijk hier de toelichting van JCI Twente waarom zij de huidige plannen niet doorzetten. 

Next Steps
Het Federatiebestuur blijft in gesprek met de organiserende Kamers en steunt hen in de volledige afwikkeling van deze evenementen. Dit is een uitzonderlijke situatie die wij allemaal niet gewend zijn, dit vraagt om flexibiliteit. Samen zullen we met elkaar dit op een nette manier afronden.  

Nogmaals onze dank voor de inzet van JCI de Betuwe en JCI Twente! 


Bekijk hier welke andere landelijke JCI events zijn afgelast of verplaatst.