6143_09082018_Dolhuys_Haarlemse Cultuurnacht_Tess Janssen - JCI Nederland - JCI Kennemerland.jpg

Afgelopen zaterdag stroomde je tijdlijn op Facebook waarschijnlijk vol met berichten over de World Cleanup Day. Logisch, we waren met meer dan 25 Kamers actief en deelden dit massaal online! #ditisjci draaiden overuren! 

Van JCI Amsterdam tot aan JCI Zuid-Limburg en weer terug naar JCI Almelo en zelfs een one-man show voor JCI Arnhem. Opbrengst? Zakken vol vuilnis in alle uithoeken van het land en zelfs over de grens in Duitsland wisten we aardig wat afval te verzamelen. Uniekste item; een Amsterdamse wasmachine. Daarnaast creëerden we meerdere persmomenten, positieve energie, verbondenheid (zelfs op 1,5 meter) en een super voldaan gevoel. 

De World Cleanup Day is een internationaal initiatief waar in 180 landen tegelijkertijd de handen uit de mouwen wordt gestoken om de wereld op te schonen. Een laagdrempelig event voor jong en oud dat makkelijk door je eigen Kamer te omarmen en organiseren is. Werd je enthousiast van alles wat je voorbij zag komen op je tijdlijn? Sluit dan volgend jaar aan en organiseer een eigen actie met jouw Kamer.

Houd onze Facebookpagina in de gaten, daar wordt zodra bekend, de datum van editie 2021 gedeeld. Laat je hier alvast inspireren door de acties van JCI Eindhoven, JCI Kennemerland en JCI ‘s Gravenhage.

Dank aan alle Kamers dit ook dit jaar weer gekozen hebben een bijdrage te leveren aan een schonere wereld, extra uitdagend dit jaar maar zeker niet minder succesvol. Wil je ook nog wat meer cijfers en feitjes weten over deze editie? Check dan ook even de resultaten van afgelopen zaterdag via de officiële pagina van de World Cleanup Day!

Tot volgend jaar!

Team Impact

LINKS:

https://www.facebook.com/WorldCleanupDayJCINL/

https://www.grooteindhoven.nl/nieuws/algemeen/1010466/puinruimen-totdat-je-een-ons-weegt

https://www.haarlemsweekblad.nl/premium/lokaal/natuur-en-milieu/364599/haarlem-stukje-schoner-door-world-cleanup-day

https://denhaagfm.nl/2020/09/21/haags-zwerfafval-onder-handen-genomen-door-vrijwilligers-jci-070-tijdens-world-cleanup-day/

https://www.facebook.com/WorldCleanupDayNL/photos/a.500336823709675/960000144410005/?type=3&theater