Fotograaf Tom Beltman - JCI Wereldcongres 02  2017 - woensdag - JCI Nederland.jpg

Op 17 mei en op 5 juli vonden de eerste inspiratiesessies plaats waar alle Kamers van Nederland meer handvatten kregen voor het organiseren van de World Cleanup Day 2021. De World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar en verenigt 180 landen over de hele wereld, met als doel: een schonere planeet. 

Hoe maak je meer duurzame impact tijdens deze dag? Hoe zorg je ervoor dat jouw regio een stukje mooier en schoner is? Hoe gebruik je de World Cleanup Day om nieuwe leden aan te trekken? En wat zijn de mogelijkheden om fun, community, netwerk en business met elkaar te verbinden? De antwoorden op deze vragen stonden centraal tijdens de eerste twee inspiratiesessies. 

Waarom zou je meedoen?

Zwerfafval is een toenemend probleem. Nu we nog meer dan ooit zijn aangewezen op de natuur, is het belang van een schone omgeving nog duidelijker geworden. JCI zet zich in om jaarlijks lokaal de omgeving schoner te maken. Op 18 september 2021 vindt de vierde editie plaats van de World Cleanup Day. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen. Wij verzamelen het afval ook en krijgen op die manier waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu ligt. Zo kunnen wij verder kijken naar structurele oplossingen.  

Inschrijven?

Heb je je nog niet ingeschreven voor de dag, maar wil je dit als Kamer wel graag doen? Schrijf je dan in via dit formulier. De eerste vijftien aanmeldingen krijgen een duurzaam cadeau!  

Voor meer informatie over de dag of andere vragen kan je ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of lid worden van onze appgroep.