CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

Een gezellige middag waarop kinderen met en zonder beperking laagdrempelig speelden, plezier hadden, verstoppertje deden en samen fruit aten. De middag was georganiseerd door JCI Eemland en een buurtspeelcoach van Sportivate in de inclusieve speeltuin van Park Randenbroek in Amersfoort.

Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind is partner van JCI Nederland. Samen willen we de komende jaren kinderen met een beperking in hun kracht zetten. Dit doen we door samenspeelmiddagen te steunen en te organiseren. Maar ook door geld in te zamelen met mooie acties om inclusieve speeltuinen te kunnen realiseren. 

Waarom is dit nodig? Een hoop speeltuinen zijn nog niet toegankelijk voor kinderen met een beperking. Hierbij kun je denken aan een rolstoel die de speeltuin niet in kan, maar ook speeltoestellen die niet geschikt zijn voor kinderen met een verstandelijke beperking.  Bovendien spelen kinderen met beperkingen nog niet zo vaak in speeltuinen met kinderen zonder beperkingen. Zijn gaan vaak met een busje naar school, hebben geen vriendjes in de buurt of vinden het best spannend zomaar naar een speeltuin te gaan waar zij nog niemand kennen. 

Wil jij met jouw Kamer een samenspeelmiddag organiseren, geld inzamelen voor een inclusieve speeltuin of meer informatie? Stuur een berichtje naar Tessa van den Dolder of Jolien van der Geugten van Team Impact (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Via de website van de speeltuinbende kun je zien waar al samenspeelmiddagen zijn (hier kun je een handje gaan helpen). Maar je ziet vooral ook waar er nog geen samenspeelmiddagen zijn. Daar kunnen we met JCI van betekenis zijn!