6143_09082018_Dolhuys_Haarlemse Cultuurnacht_Tess Janssen - JCI Nederland - JCI Kennemerland.jpg

JCI heeft met verschillende partners een langdurige en succesvolle samenwerking. Om die reden zetten we iedere maand een andere partner in het zonnetje. De partner van deze maand is: FranklinCovey.

FranklinCovey is wereldwijd toonaangevend waar het gaat om het behalen van resultaten waar gedragsverandering voor nodig is. Ze bieden trainingen, coaching, online modules, tools en content aan gebaseerd op van basisprincipes en bewezen methodes.

Sinds 2020 is FranklinCovey partner van JCI en daar zijn we erg trots op. We zochten Glenn Vergoossen op voor een interview. Hij vertelde meteen vol enthousiasme over hun missie: ‘WE ENABLE GREATNESS IN PEOPLE AND ORGANIZATION EVERYWHERE’.

Wat bieden jullie als FranklinCovey? 

“We werken vanuit meer dan 140 verschillende landen en voor toonaangevende bedrijven, zoals Rituals en Philips bijvoorbeeld. 90% van de trainingen die wij geven zijn incompany. We hebben daarnaast een open opleidingsaanbod wat we in 2022 verder gaan uitbreiden. Dit is trouwens erg interessant voor JCI-leden, want als lid ontvang je 15% korting. We richten ons hierbij op Persoonlijke Effectiviteit, ook wel bekend als de ‘7 Habits of Highly Effective People’ en op Leiderschap.”

We kennen Stephen Covey van de ‘7 Habits’, but ‘who is Franklin’? 
“Leuke vraag die ik geregeld krijg! Franklin verwijst naar Benjamin Franklin, die in de 18e eeuw al bezig was met timemanagement en daar veel over heeft geschreven. In 1983 werd Franklin Quest CO opgericht, verwijzend naar Benjamin Franklin. Stephen Covey had zijn eigen organisatie ‘Covey Leadership Center’ en deze twee organisaties zijn in 1997 samengegaan onder de naam FranklinCovey.”

Waarom zijn we Partners?
“JCI is een waardevol netwerk om jezelf te ontwikkelen. Onze trainingen allen gebaseerd op ‘The 7 habits’ – kunnen bijdragen aan deze ontwikkeling. Bij het World Congres in 2017 heb ik meerdere workshops gegeven voor JCI en is Bas Siers (JCI Nederland voorzitter in 2020) onze Marketing Manager geweest. Er was dus al een dun lijntje. Het is mooi dat er nu dus ook echt een Partnership uit voortgekomen is!”

Hoe ziet het partnership eruit?
“Binnen JCI zijn er vier trainers die speciale FranklinCovey trainingen voor kamers hebben ontworpen. Zij hebben bij ons een traject doorlopen en zijn ook officieel gecertificeerd. Deze training kun je dus als kamer boeken en worden gegeven door Heert-Jan, Barbara, Iris en Ida Jacoba.” 

“Daarnaast kun je je dus individueel inschrijven voor de open trainingen. Als je bij je aanmelding aangeeft dat je JCI lid bent, krijg je 15% korting op de factuur!” 

Welke kamertrainingen zijn er te boeken?

Op de website van JCI kun je ze vinden en hier zijn de links:

Hoe vult JCI FranklinCovey aan en op welke manier?
“De eerste win is dat we via JCI onze naamsbekendheid vergroten en dat leden weten dat we bestaan. De tweede win zit in de ‘greatness’ en dat leden worden geïnspireerd en geraakt tijdens de trainingen door JCI trainers. De derde win zit ‘m in dat leden zeggen: ‘dit wil ik ook voor mijn eigen organisatie’ en op deze manier kunnen we ons klantportfolio uitbreiden en vergroten.”  

Wat moet elke JCI’er WETEN?  

Vanuit Stephen Covey zeg ik:

“This is het single most powerful investment we can ever make in life - investment in ourselves, in the only instrument we have with which to deal with life and to contribute. ”

“De ene meest belangrijke investering die we in ons leven kunnen doen, is de investering in onszelf. Want dat is het enige instrument dat we hebben om met het leven om te gaan en uiteindelijke een bijdrage te kunnen leveren.”

Wat moet elke JCI’er DOEN: 

Ontwerp je persoonlijke missie! 
“Elke JCI’er kan al direct kennis maken met FranklinCovey en aan de slag met een persoonlijke missie. Via onze website https://missionstatement.franklincovey.nl/ kun je inschrijven voor een ‘Mission statement builder’. Aan de hand van diverse oefeningen ga je aan de slag met je persoonlijke missie en geef het je het woorden. Het stelt je in staat op jouw eigen toekomst vorm te geven in plaats van deze door omstandigheden of anderen te laten bepalen.”

“En meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief vol inspiratie!”

Wat moet elke JCI’er ERVAREN:
“Boek als kamer één van de FranklinCovey trainingen of volg een training via de ‘open inschrijving. Dan ervaar je écht wat voor impact het heeft op je leven.”

-----------------------------------------------------------------------------

Over Glenn Vergoossen:
Glenn Vergoossen heeft de toneelschool gedaan en is dramadocent en trainingsacteur. Hij is in 2016 aan de slag gegaan bij FranklinCovey en doet dat nog altijd veel met veel plezier en liefde. Hij vertelt: “Op LinkedIn heb ik geschreven: ‘Een nieuwsgierige trainer en speelse spreker’. Naast nieuwsgierig ben ik ook leergierig. Ik kijk elk jaar naar ’wat kan ik nog niet en wat wil ik leren dit jaar?’ Ik word ook vaak geïnspireerd door de groepen die ik train. Daarnaast onderzoek ik veel, maak ik de podcast ‘Over spreken gesproken’ en schrijf ik boeken over hoe je effectief kunt zijn. Vooral in communicatie omdat dat een belangrijk, zo niet belangrijkste facet is.”

Over FranklinCovey:
FranklinCovey is wereldwijd toonaangevend waar het gaat om het behalen van resultaten waar gedragsverandering voor nodig is. Ons ultieme doel is om meetbaar duurzame impact te realiseren. Denk hierbij aan onderwerpen als diversiteit en inclusiviteit, vertrouwen, leiderschap, betrokken werknemers, vermindering van stress, verhogen van sales resultaten, introductie van een nieuwe manier van werken, loyale klanten, betere samenwerking tussen teams, hybride leiderschap en het doorvoeren van veranderingen. FranklinCovey biedt trainingen, coaching, online modules, tools en content aan gebaseerd op een fundament van basisprincipes en bewezen methodes.

WE ENABLE GREATNESS IN PEOPLE AND ORGANIZATION EVERYWHERE

Gedragsverandering
Wereldwijd is FranklinCovey toonaangevend waar het gaat om het behalen van resultaten voor een langere periode waar gedragsverandering voor nodig is. Dit zijn vaak de lastigste uitdagingen waar organisaties voor staan.

Benelux Hoofdkantoor
Ons Benelux hoofdkantoor is gevestigd in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort. In deze bijzonder inspirerende omgeving verzorgen zij de workshops en trainingen.