Fotograaf Tom Beltman - JCI Wereldcongres 02  2017 - woensdag - JCI Nederland.jpg

De vertrouwenscommissie is het eerste aanspreekpunt voor alle JCI-leden rondom verenigingsgerelateerde zorgen, problemen en geschillen. De commissie biedt een luisterend oor en - als dit gewenst wordt - spant zich in om de betrokkenen te helpen de voorgelegde problemen op te lossen.

Waarvoor kun je bij ons terecht:
De gesprekken kunnen betrekking hebben op ongewenst gedrag in de breedste zin van het woord; bijvoorbeeld (maar niet daartoe beperkt):  

  • Het sociale isoleren van iemand; 
  • Bespotten/roddelen en/of geruchten verspreiden;
  • Het uiten van dreigingen; 
  • (Seksuele) intimidaties; 
  • Racisme;  
  • Discriminatie.

De vertrouwenscommissie helpt niet bij privéproblemen dan wel zaken die de relatie tussen het Federatiebestuur en de lokale Kamers betreffen.  

Alles wat met de vertrouwenscommissie besproken wordt is vertrouwelijk. Dat betekent dat de leden van de commissie de verkregen informatie niet met derden delen, tenzij de betrokkene zelf hiermee akkoord gaat. Verder zijn de commissieleden onpartijdig en onafhankelijk. De commissie kiest dus geen kant, maar bemiddelt in het oplossen van het probleem of geschil door middel van gespreksleiding en coaching.  

Wie zijn lid van de vertrouwenscommissie: 
Sabine Imdahl – JCI Rotterdam
Anna Heijker – JCI Rotterdam
Susan Wanders – JCI Quadrivium 

Hoe je ons kunt bereiken:
Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem persoonlijk contact met ons op.