CVA 2020- JCI KENNEMERLAND-4584 - JCI Nederland.jpg

Na het succes van de vorige actie gaan we door met een nieuwe actie: 200 fietsen voor Oekraïense vluchtelingen in Polen en Roemenië. De fietsen zullen door lokale JCI Kamers beschikbaar gesteld worden aan vluchtelingen. Zij kunnen de fietsen gebruiken voor het vervoer binnen hun tijdelijke woonplaats. Of dit nu voor een boodschap is, om zich te melden bij een lokale overheidsinstantie of om naar hun werk te gaan. 

En omdat de hele wereld bij Nederland denkt aan fietsen zijn wij door JCI Polen en JCI Roemenië benaderd om hen te helpen. En wij denken dat we in 3 stappen dit kunnen realiseren: 

  1. Minimaal 10 Kamers starten een lokale inzamelactie 
  2. Fietsen worden ingeleverd bij de centrale inzamelpunten van JCI Nederland 
  3. JCI Nederland verzorgt het transport naar Polen en Roemenië
 
Hoe kun jij helpen?
Net als bij de vorige inzamelingsactie zal vanuit JCI Nederland een logistiek team worden gecreëerd die de centrale inzameling & transporten naar Polen en Roemenië verzorgt. En hebben we de hulp nodig van de Kamers voor de inzamelingsacties. Het idee is dat jij als JCI lid samen met je Kamer een lokale actie op touw zet om fietsen in te zamelen. Dit kan door gebruik te maken van jullie eigen (zakelijke) netwerk of door een lokale inzamelingsactie. Bij 20 ingezamelde fietsen of meer zal het transport naar de centrale inzameling worden gefaciliteerd vanuit JCI Nederland. 

Waar moeten fietsen aan voldoen
Twee wielen, een zadel, een stuur, remmen ... Het belangrijkste is dat de fiets functioneert. Dus geen lekke banden, ontbrekende remmen of kettingen die gebroken zijn. Daar kunnen de mensen die we proberen te helpen niets mee. O, en ook wel handig; geen fietsen die op slot staan zonder sleutels of gestolen fietsen!

Verder mogen het herenfietsen, damesfietsen, racefietsen, bakfietsen, transportfietsen, tandems etc zijn. Voor nu nemen we géén kinderfietsen aan voor kinderen jonger dan 12 jaar. Waar wij in Nederland leren fietsen vanaf kleins af aan is dat in het buitenland niet altijd het geval. Ook zijn elektrische fietsen niet praktisch.

Aanmelden van acties
Ben je enthousiast en wil je gelijk aan de slag met deze nieuwe uitdaging? Super fijn!! Omdat we geleerd hebben van de vorige actie hoe succesvol JCI'ers kunnen zijn willen we je alleen wel vragen om je actie aan te melden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. doe dit uiterlijk voor 1 juni 2022. Voor nu hebben wij nog geen idee hoe hard deze actie gaat zijn - maar we willen voorkomen dat we straks eindigen met 2.000 fietsen of met 2. Ook kunnen we jullie gelijk helpen met promotiemateriaal etc. 

Heb je vragen, wil je helpen bij de logistieke afhandeling of heb je andere ideeën? Neem dan zeker contact met ons op. Dit kan ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Whatsapp: 06-46434271.

Cheryl
Paul 
Stefanie