Fotograaf Tom Beltman - JCI Wereldcongres 02 2017 - woensdag - JCI Nederland.jpg

Leer jezelf beter kennen en krijg meer inzicht in anderen. Dit alles doen we in een interactieve training aan de hand van het Insightsmodel. Gedragsvoorkeuren worden herkenbaar door de indeling in vier kleuren. Waar ligt jouw voorkeur?

Tijdens de training Kleur Bekennen word je meegenomen naar de wereld van Insights Discovery. Hoe herken jij jezelf, welk inzicht geeft dat in jezelf, in anderen en hoe kan je goed afstemmen en verbinden met anderen.  

Wat kan ik na deze training?

Na het volgen van deze training ben je (meer) in staat om je eigen voorkeuren te benoemen in de taal van Insights Discovery en die van anderen te herkennen. Daarnaast ga je bewuster met je eigen voorkeuren (op een goede en een slechte dag) om en weet je de basis van het afstemmen en verbinden met anderen.

Korte omschrijving

Na een korte inleiding over perceptie, wordt er gekeken naar waar de 4 kleuren van Insights Discovery nu voor staan. Daarna kijken we naar wat Insights Discovery is: een krachtig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. Het systeem, dat is gebaseerd op het baanbrekende werk van Carl Jung, gebruikt een unieke kleurentaal om zelfinzicht, effectieve interacties en organisatieontwikkeling te bevorderen. De meest basale vorm van het Insights Discovery wiel onderscheidt vier groepen of kleurenkwadranten, die worden aangeduid met: Vurig Rood, Stralend Geel, Zacht Groen en Helder Blauw. We gebruiken allemaal alle vier deze kleuren, in meer of mindere mate. De volgorde en intensiteit van ons kleurengebruik zijn echter uniek en bepalen onze persoonlijke stijl. Hieraan zit geen waardeoordeel vast en geeft je inzicht in jezelf.

Hiermee ga je aan het werk om te plaatsen waar jij zelf zit en ook de rest van je Kamer. Daarmee worden interactieve en leuke opdrachten gedaan.  Deze training zit vol herkenning, oefening en fun. Uit eerdere evaluaties geven trainees aan dat deze training zich kenmerkt door herkenning, inspiratie, interactiviteit en nut in de praktijk.  

Belangrijkste onderdelen:

 1. Inleiding perceptie
 2. De vier kleuren
 3. De functies
 4. Inzicht in jezelf en anderen
 5. Afstemmen en verbinden
 6. Afsluiting

Soort training

Dynamische vaardigheden- / inzichtentraining

Voorbereiding deelnemers

Indien deelnemers willen kunnen ze van tevoren een Insights Discovery-profiel aanschaffen bij PM Coaching.

Details training

 • Duur: 2 tot 3 uur
 • Deelnemers: min. 6 – max. 25
 • Presentatiemateriaal: beamer + projectiescherm + verlengsnoer met meerdere outlets | flip over met minimaal 10 vellen + gekleurde markers die schrijven
 • Opstelling: u-vorm zonder tafels

Aanmelden


Deze training boeken